Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος προς ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει λόγος που δεν θέλετε να ονομάσετε τους μετόχους της «Αυγής»;

Λοβέρδος προς ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει λόγος που δεν θέλετε να ονομάσετε τους μετόχους της «Αυγής»;
Στη χθεσινή Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποκαλύφθηκε πως η Αυγή είχε λάβει δάνειο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με εγγυητή τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2009
Σφοδρή κριτική άσκησε στο κυβερνόν κόμμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την προσφατη πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει για την εφημερίδα «Αυγή», η οποία ως γνωστόν πρόσκειται στην κυβέρνηση.
Σχετικά με τον ισχυρισμό του Διευθύνοντα Συμβούλου της εφημερίδας, Δημήτρη Στούμπου, πως δεν υπάρχει υποχρέωση ονομοαστικοποίησης των μετοχών φυσικού προσώπου, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε:
«Είναι πολιτικό το θέμα.
Η νομοθεσία επιβάλει την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι τελευταίου φυσικού προσώπου.
Είστε εκτεθειμένοι.
Κρύβετε κάτι;
Υπάρχει κάποιος που δεν θέλετε να πείτε ποιος είναι;
Φοβάστε;
Ποιος είναι πίσω από την offshore;
Γιατί δεν λέτε το όνομά του;».
Στη συνέχεια, έστρεψε τα βέλη του προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.
Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στη δήλωση του Νίκου Παππά ότι ο έλεγχος «Η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί με συγκεκριμένους ανθρώπους.
Απορώ, γιατί στο εσωτερικό του κόμματός σας δεν έχετε ηχηρές διαφωνίες», σχολίασε, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού πως ο έλεγχος στο πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών θα αφορά μόνο στην πρώτη δόση, ενώ για τα «θαλασσοδάνεια» στα ΜΜΕ, τόνισε:
«Όποιος λέει ότι αυτοί τα βγάζανε με λαθροδάνεια, λέει ψέματα.
Μόνο ένας έχει θέμα που τον δανειοδοτήσατε με 80 εκατομμύρια ευρώ την περασμένη άνοιξη και το κάνατε εσείς.
Τα ΜΜΕ έχουν λάβει συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων μόνο το 35% δεν έχει τακτοποιηθεί.
Τα υπόλοιπα έχουν επιστραφεί ενώ τα περισσότερα ατακτοποίητα αφορούν τον Τηλέτυπο που κλείνει».
Υπενθυμίζεται πως στη χθεσινή Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποκαλύφθηκε πως η Αυγή είχε λάβει δάνειο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με εγγυητή τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2009.
Την λήψη του δανείου παραδέχτηκε ο κ. Στούμπος.
Ο κ. Στούμπος διευκρίνισε ωστόσο πως το τραπεζικό δάνειο είναι ενήμερο, με το υπόλοιπο του να είναι περίπου 900.000 ευρώ.
Επίσης, επισήμανε πως αυτό είναι και το μοναδικό που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Αυγή.
Απαντώντας σε ερώτηση για την ιδιοκτησία της κυπριακής εταιρεία Atlas, η οποία συμμετείχε με 100.000 ευρώ το 2014 στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας, ο κ. Στούμπος τόνισε πως δεν υπάρχει υποχρέωση ονομοαστικοποίησης των μετοχών φυσικού προσώπου, ενώ επισήμανε πως στην ανοικτή διαδικασία της ΑΜΚ η Αυγή δεν θα μπορούσε να αποκλείσει κανέναν υποψήφιο μέτοχο.
Στη συνέχεια, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής απηύθυναν ερώτηση στον κ. Στούμπο σχετικά με την διαφημιστική δαπάνη που έλαβε η Αυγή το 2015, η οποία έφτασε το 1,5 εκατ. ευρώ.
Αναφέρεται πως από το παραπάνω ποσό, τα 550.000 ευρώ προήλθαν από τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης