Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο – Να σπάσει η λιτότητα

Βίτσας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο – Να σπάσει η λιτότητα
Η ΝΔ δεν έχει πρωτογενή αλλά δευτερογενή λόγο, αναπαράγει θέσεις συμφερόντων και συστημικών ΜΜΕ τόνισε ο κ.Βίτσας
Την θέση ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει στο σημερινό της δρόμο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ.Άμυνας, Δ. Βίτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι η σημερινή Σύνοδος των ηγετών του Νότου στην Αθήνα αλλά και η «Σύνοδος για την Ειρήνη και την Ασφάλεια» στη Ρόδο σηματοδοτούν την ανάγκη να σπάσει η πολιτική της λιτότητας με τη διαμόρφωση άλλων συσχετισμών και λογικών.
«Ο Νότος συζητά συγκεκριμένους τρόπους, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ,, καθώς η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο, να μην δει τις πραγματικότητες που δημιούργησε αυτή η πολιτική.
Το μπλοκ των χωρών του Νότου αναζητά τρόπους πρώτα να τις λειάνει και στη συνέχεια να τις ανατρέψει, με παρεμβάσεις σε σειρά θεμελιωδών θεμάτων, από την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος ως την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Σε διεθνές επίπεδο, είναι επίσης απαραίτητο η Ευρώπη να αναλάβει ρόλο ενίσχυσης της σταθερότητας και της ειρήνης.
Και αυτό έχει και ένα δρόμο, έχει να κάνει με την ίδια την κοινωνία, την συνανάπτυξη, τον συναγωνισμό και όχι τον ανταγωνισμό, τη Δημοκρατία» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Βίτσας.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ.Βίτσας τόνισε ότι υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα για το οποίο εμείς είμαστε πολύ περήφανοι.
«Πρέπει να χτιστεί τείχος ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, οι προοδευτικοί, ή ακόμη πιο σωστά οι κανονικοί άνθρωποι, να στήσουν αυτό το τείχος.
Στην Ελλάδα είναι υπαρκτό, το ζούμε με τους συναρμόδιους υπουργούς βλέποντας τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια βοηθάνε» τόνισε ο κ.Βίτσας, προσθέτοντας ότι υπάρχει και η ΝΔ που είναι μόνη σε όλη την ΕΕ που δεν το βλέπει σωστό.
Ο αναπληρωτής υπ.Άμυνας έβαλε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ πέραν του ότι εκπροσωπεί το παλαιό σύστημα της Ελλάδας, «λειτουργεί ως ντουντούκα», δεν έχει πρωτογενή αλλά δευτερογενή λόγο, αναπαράγοντας τις θέσεις συμφερόντων και συστημικών ΜΜΕ».
«Λέγονται ψέματα, ενσυνείδητα λέγονται ψέματα, ο ακροατής, ο προοδευτικός άνθρωπος, πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος, αλλά και να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από την μεριά της κυβέρνησης» είπε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης