Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Η συνθήκη της Λωζάνης είναι μια πραγματικότητα που πρέπει όλοι να τη σεβαστούν

Αμανατίδης: Η συνθήκη της Λωζάνης είναι μια πραγματικότητα που πρέπει όλοι να τη σεβαστούν
Ο Erdogan απευθυνόταν σε εσωτερικό ακροατήριο υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Η συνθήκη της Λωζάνης είναι μια πραγματικότητα και όλοι πρέπει να τη σεβαστούν υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι η τοποθέτηση Erdogan έγινε για εσωκομματικούς λόγους.
Ωστόσο ο κ.Αμανατίδης σημείωσε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει αν αυτές οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας σημαίνει κάποια αλλαγή πολιτικής από την πλευρά της Τουρκίας.
«Ο Erdogan απευθυνόταν σε εσωτερικό ακροατήριο.
Οι δηλώσεις των ηγετών θα πρέπει μα  αποτιμώνται, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Θα εκτιμήσουμε αν αυτό σημαίνει κάποια αλλαγή της πολιτικής.
Το πιο πιθανό είναι ότι ήταν μια αποσπασματική αναφορά, επειδή οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ καλές» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος σχολίασε και την προκλητική δήλωση του Επιτρόπου J.Hahn για το θέμα των τσάμηδων.
«Ποτέ δεν τέθηκεστις διμερείς σχέσεις τέτοιο θέμα» είπε ο κ.Αμανατίδης, αναφέροντας ότι  στο διπλωματικό επίπεδο η χώρα έχει καταφέρει με τις συνεργασίες να εδραιωθεί ως πυλώνας σταθερότητας.
Επιπλέον, επεσήμανε πως σήμερα στα εθνικά θέματα υπάρχει συναίνεση των υπόλοιπων κομμάτων και αυτό είναι θετικό.
Σημειώνεται ότι στις δηλώσεις Erdogan, το ΥΠΕΞ απάντηση ότι « όλοι οφείλουν να σέβονται τη συνθήκη της Λωζάνης» και ότι «η συνθήκη της Λωζάνης και όλο το διεθνές δίκαιο είναι όντως μια πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο, την οποία κάνεις, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται, όσο οδυνηρό κι αν τους φαίνεται αυτό».
Στο θέμα αυτό εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης