Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σύγκρουση» ανάμεσα σε Ποτάμι και Παρασκευόπουλο για την έκπτωση Ντογιάκου

«Σύγκρουση» ανάμεσα σε Ποτάμι και Παρασκευόπουλο για την έκπτωση Ντογιάκου
«Ο ρόλος του κ. Παρασκευόπουλου σε αυτή την υπόθεση είναι συγκεκριμένος και γνωστός στο Πανελλήνιο»…
Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ποτάμι και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, με αφορμή την έκπτωση (link) του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.
Αμέσως το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έσπευσε να κατακρίνει την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβούλιου του Αρείου Πάγου, τονίζοντας πως μαζί με τον κ. Παρασκευόπουλο ότι αγνόησαν πλήρως την γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέων που προ ημερών τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ. Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές.
Προειδοποίησε επιπλέον ότι δημιουργείται μία άκρως προβληματική κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης.
«Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας», σχολίασε.

Παρασκεύοπουλος: Δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η ανακοίνωση του Ποταμιού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε άμεσα στο Ποτάμι, χαρτακτηρίζοντας ως «δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» την ανακοίνωση του.
«Το Ποτάμι επιμένει να χρεώνει σε εμένα και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου μια πειθαρχική απόφαση, η οποία λήφθηκε από το αρμόδιο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο που απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση.
Πρόκειται για ανακοίνωση - δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
Τα δικαστικά όργανα δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες», υποστήριξε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ποτάμι: Οι μισές αλήθειες είναι κάποτε χειρότερες και από τα ολόκληρα ψέματα

Ανταπαντώντας στον υπουργό, το κόμμα της αντιπολίτευσης τόνισε πως οι «μισές αλήθειες» είναι «χειρότερες και από ολόκληρα ψέματα»:
«Ο ίδιος προσωπικά (ο κ. Παρασκευόπουλος) άσκησε την πειθαρχική δίωξη, παρά την αντίθετη άποψη των θεσμικών οργάνων της δικαιοσύνης (προϊσταμένου επιθεωρήσεως και αρμοδίου επιθεωρητή)».
«Άσκησε προσωπικά έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, που με συντριπτική πλειοψηφία είχε επιβάλει ποινή επίπληξης, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για την απομάκρυνση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών», συμπλήρωνε το κόμμα, για να σχολιάσει:
«Ο ρόλος του κ. Παρασκευόπουλου σε αυτή την υπόθεση είναι συγκεκριμένος και γνωστός στο Πανελλήνιο»…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης