Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει – Ανοιχτός ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ

Λοβέρδος: Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει – Ανοιχτός ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Α. Λοβέρδος, τόνισε ότι " ο υπουργός Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες"
 «Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει.
Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Α. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως είπε, «η συναίνεση, όμως, αυτή αποτελεί μια κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συμπεριλαμβάνει τον κ. Παππά.
Ο υπουργός Επικρατείας έπαιξε με τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν άκουσε τη Βουλή επί έναν ολόκληρο χρόνο, δεν συνεκτίμησε τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ. Συμβουλευόμενος συνηγόρους παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα προκειμένου να εγκαταστήσει στημένα ΜΜΕ».
«Τώρα ο υπουργός Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες» , υπογράμμισε. Και πρόσθεσε ότι «όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται».
Σχετικά με την πρόσκληση συνεργασίας που απηύθυνε στο Ποτάμι, μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος ανέφερε «πιστεύουμε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού πόλου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς».
Κατά τον ίδιο, «ο πλαστός μικρό-διπολισμός που επιδιώκουν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι επιζήμιος για τη χώρα και τους πολίτες», ενώ «τώρα, όμως, χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς γι' αυτό, ο πόλος της ενότητας της Κεντροαριστεράς είναι η ίδια η Δημοκρατική Συμπαράταξη».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, σημείωσε πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μειοψηφία και οι δυνάμεις τους δεν αντιστοιχούνται στις διαθέσεις των πολιτών» και πρόσθεσε πως «οι νέοι συσχετισμοί πρέπει να εκφραστούν, αλλά το πότε θα το ζητήσουμε είναι κεντρικό πολιτικό πρόταγμα της Συμπαράταξης και θα το αποφασίσουμε συλλογικά».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μετά και από τα τελευταία γεγονότα δεν υπάρχει κανένα πεδίο συναίνεσης με τον κ. Τσίπρα», ενώ «η οποιαδήποτε συνεργασία ή και συνεννόηση προϋποθέτει έκφραση του νέου συσχετισμού δυνάμεων με την εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης