Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα όρια της γραφικότητας η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για το ΕΣΡ – Εκτίθενται σφόδρα

Στα όρια της γραφικότητας η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για το ΕΣΡ – Εκτίθενται σφόδρα
Αδιανόητο να μην μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το τηλεοπτικό τοπίο
Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειών τείνει να γίνει πραγματικά γραφική.
Μετά την απόφαση του ΣτΕ και το στρατηγικό και πολιτικό πλήγμα που δέχθηκε η κυβέρνηση (προς τέρψη της ΝΔ), θα περίμενε κανείς πως τα δύο κόμματα εξουσίας θα έδειχναν αν μη τι άλλο ένα μίνιμουμ διάθεσης για συναίνεση και συνεννόηση.
Και όμως.
Στο όνομα της συναίνεσης η κυβέρνηση πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα.
Πρόταση που όπως και να το προσεγγίσεις, είναι αν μη τι άλλο προβληματική.
Και πάνω σε αυτήν κυβέρνηση και ΝΔ βρίσκουν ένα ακόμα πρόσχημα για να «κτίσουν» μια ανέξοδη πολιτική αντιπαράθεση.
Η μεν κυβέρνηση για να υποστηρίξει ότι το πραγματικό μέλημα της ΝΔ είναι να παίξει πολιτικά παιχνίδια και να μην βρεθεί λύση με το ΕΣΡ έτσι ώστε αφενός οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να μην πληρώσουν και αφετέρου να διαιωνιστεί το καθεστώς της ανομίας και της διαπλοκής στο τηλεοπτικό τοπίο.
Εκκρεμότητα, η οποία όπως αναφέρει η κυβέρνηση, κάνει τη ΝΔ να πιστεύει ότι μπορεί να φέρει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές, οι οποίες αποτελούν και τον διακαή πόθο της, όπως τόνισε χθες και ο Κ. Μητσοτάκης.
Η δε αξιωματική αντιπολίτευση για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια μάχη τακτικισμών με κύριο στόχο να μετατοπίσει τη συζήτηση από το ουσιώδες που δεν είναι άλλο από την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά και από τη γενικότερη εκτροπή των θεσμών που επιχειρείται μέσω των κυβερνητικών παρεμβάσεων.
Κυβέρνηση και ΝΔ παίζουν τα δικά τους παιχνίδια σε ένα θέμα που είναι μεν σημαντικό αλλά ταυτόχρονα εξόχως αδιάφορο για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που πασχίζει καθημερινά να σταθεί στα πόδια της.
Πρέπει και τα δύο κόμματα εξουσίας να αντιληφθούν την πραγματικότητα και να κάνουν ενδεχομένως μια πιο ορθολογική ιεράρχηση των προβλημάτων της κοινωνίας.
Δεν είναι δυνατόν οι τηλεοπτικές άδειες και η αντιπαράθεση για αυτές να κυριαρχούν.
Ιδιαίτερα όταν το εν λόγω θέμα ούτε ιδιαίτερα σύνθετο ούτε ιδιαίτερα περίπλοκο είναι μετά την απόφαση του ΣτΕ.
Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός, το ΕΣΡ πρέπει να συγκροτηθεί και αυτό με τη σειρά του να διεξαγάγει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς δεν χωρά καμία αμφιβολία πως το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να ρυθμιστεί.
Και όπως είπε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, «έχουμε φτάσει στο ως εδώ και μη παρέκει με το ΕΣΡ, είναι σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης».
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει επιτέλους να βρουν μια γραμμή συναίνεσης και να προχωρήσουν πιο πέρα.
Διότι το εν λόγω ζήτημα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με κορυφαίας σημασίας προβλήματα και προκλήσεις, τείνει να καταστήσει παντελώς αναξιόπιστες κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση
Οι οποίες κορυφώνουν επικίνδυνα την αντιπαράθεση της, περνώντας παράλληλα το μήνυμα πως μόνος στόχος τους είναι το πώς θα πλασαριστεί καλύτερα ο ένας απέναντι στον άλλο ενόψει της «μητέρας των μαχών» που δεν είναι άλλης από τις πρόωρες εκλογές.
Και κάπου εκεί η αντιπαράθεση όχι μόνο γίνεται γραφική, αλλά εκθέτει ανεπανόρθωτα και τους δύο.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης