Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψάχνοντας τη συναίνεση για το ΕΣΡ - Δευτέρα (7/11) η νέα, έκτη Διάσκεψη των Προέδρων

Ψάχνοντας τη συναίνεση για το ΕΣΡ - Δευτέρα (7/11) η νέα, έκτη Διάσκεψη των Προέδρων
Αναζητείται διατύπωση κοινής αποδοχής στην τροπολογία της Πέμπτης
Μετά και την 5η κατά σειρά άκαρπη ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων για την ανάδειξη των μελών του ΕΣΡ με την ΝΔ εξακολουθεί να θέτει ως προϋπόθεση την πλήρη επαναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε πριν από τον νόμο Παππά, η κυβέρνηση έκανε ένα ακόμα βήμα πίσω αναστέλλοντας την κατάθεση στη Βουλή, του νόμου-γέφυρα για την προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών.
Ωστόσο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έστειλε μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου πως με αμοιβαία βήματα υποχωρήσεων μπορεί οι 16 ψήφοι επί συνόλου 25 να φθάσουν και να υπερβούν τις απαιτούμενες 19 για να συμπληρωθεί πλειοψηφία των 4/5 που απαιτείται από τη Διάσκεψη των προέδρων για να εκλεγεί το νέο ΕΣΡ. Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε μια κίνηση «καλής θέλησης» πρότεινε τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ. «Είναι θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας βεβαία ότι «έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, αφού το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει από εχθές».
Συμφώνα με πληροφορίες του bankingnews.gr η επόμενη διάσκεψη των προέδρων θα γίνει τη Δευτέρα και αφού πρωτίστως γίνουν διακομματικές συνεννοήσεις και μια προσπάθεια να βρεθεί χρυσή τομή και καταλήξουν σε πρόσωπα που να απολαμβάνουν την ευρύτερη δυνατή αποδοχή ώστε αυτό να αποτυπωθεί και στην επίμαχη ψηφοφορία. Καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές αποκάλυπταν επίσης ότι νομικοί συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου αναζητούν τη φόρμουλα και κυρίως τη διατύπωση ώστε η τροπολογία που θα κατατεθεί την Πέμπτη και με την οποία μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες από τον αρμόδιο υπουργό πίσω στο ΕΣΡ να μην περιέχει τη λέξη «αναστολή» του νόμου με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να επιμένουν να αντικατασταθεί με τη ρητή διατύπωση για «κατάργηση» των επίμαχων διατάξεων του νόμου Παππά. Στο νομικό επιτελείο της κυβέρνησης ψάχνουν να βρουν εκείνη τη φράση που θα άρει τις ενστάσεις των άλλων κομμάτων και ταυτόχρονα δεν θα ανοίγει δικαστικούς οδούς διεκδικήσεων αποζημιώσεων ή άλλων απαιτήσεων από τους υπερθεματιστές.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης