Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Διάχυτο το μούδιασμα στις Βρυξέλλες από την εκλογή του Trump

Σπυράκη: Διάχυτο το μούδιασμα στις Βρυξέλλες από την εκλογή του Trump
Αυτό το σοκ οδηγεί την Ευρώπη στην ανάγκη να σταθεί στα πόδια της τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η εκλογή του Donald Trump στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ προκάλεσε ένα διάχυτο μούδιασμα στις Βρυξέλλες διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
«Υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν τις σχέσεις της ΕΕ με τον στρατηγικό μας εταίρο που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η τρομοκρατία, η ασφάλεια και η διεύρυνση των εμπορικών μας σχέσεων» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm η κα.Σπυράκη, υπενθυμίζοντας υπενθύμισε δηλώσεις του Trump, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει νεκρή τη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών.
«Αυτό το σοκ (σσ. της εκλογής Τrump) οδηγεί την Ευρώπη στην ανάγκη να σταθεί στα πόδια της.
Η Ένωση αναζητά ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την ασφάλεια» είπε η κα.Σπυράκη, τονίζοντας ότι αναζητείται σε θεσμικό επίπεδο το πλαίσιο μέσα στο οποίο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα έχει τη δυνατότητα να επενδύει στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.
Ερωτηθείσα για το πακέτο Juncker, η κα. Σπυράκη απάντησε ότι η Ελλάδα έχει μοχλεύσει μόλις 1,3 δισ ευρώ, όταν οι υπόλοιπες χώρες (κυρίως της κεντρικής Ευρώπης) έχουν μοχλεύσει 138,4 δισ ευρώ.
Για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, η κα.Σπυράκη είπε ότι είναι στα χέρια της κυβέρνησης να λύσει το θέμα.
«Η ΝΔ έχει δείξει ως κόμμα ότι θέλει τη λύση.
Αρκεί η κυβέρνηση να καταργήσει τη ρύθμιση του νόμου Παππά, που αφορά στις αρμοδιότητες.
Μπορεί το Συμβούλιο να συγκροτηθεί με προσωπικότητες κοινά αποδεκτές και να έχει όλες τις αρμοδιότητες για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.
Ζητάμε απλά η κυβέρνηση να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ» κατέληξε η κα. Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης