Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Η στήριξη Obama ήρθε στο κατάλληλο timing για την απομείωση του ελληνικού χρέους

Αμανατίδης:  Η στήριξη Obama ήρθε στο κατάλληλο timing για την απομείωση του ελληνικού χρέους
Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία και για τις ΗΠΑ και για την ΕΕ υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Την θέση ότι η επίσκεψη και η παρέμβαση του προέδρου Obama είναι καθοριστική και καταλυτική μια και έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα ελληνικά συμφέροντα διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.
«Η στήριξη, η οποία δίδεται ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση και που πρέπει να παρθούν τώρα μέτρα, γιατί είναι το κατάλληλο timing για την απομείωση του χρέους και για το άνοιγμα της συζήτησης μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρέος, πολλαπλασιάζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την κρίση, έτσι ώστε μέσα από την απομείωση του ελληνικού χρέους να προχωρήσουμε στο πέρασμα σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας για τη χώρα μας» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο κ.Αμανατίδης.
«Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα ζητήματα ασφάλειας και το πώς πορεύεται η ΕΕ θα είναι πάντοτε στο επίκεντρο, ανεξάρτητα από την αλλαγή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών» τόνισε ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις Obama για την ανάγκη υποχώρησης των πολιτικών λιτότητας, είπε πως «αυτή τη στιγμή είναι η ώρα που πρέπει μέσα από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, την απομείωση του χρέους, να δοθεί το σήμα, ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν και η χαλάρωση των capital controls και η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και το ισχυρό μήνυμα της ανάπτυξης και ευημερίας».
«Λιτότητα τέλος για τη χώρα, δόθηκε με τον πιο έντονο και καθοριστικό τρόπο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ» είπε ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι «θα κλείσει η β' αξιολόγηση».
«Ήδη γίνονται οι συζητήσεις, έχει μπει το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων, δηλαδή το πώς θα πάνε μέρα με τη μέρα, έτσι ώστε να έχουμε την πρώτη έκθεση στις 28 Νοεμβρίου, πράγμα που θα επιτρέψει να υπάρξει στις 5 Δεκεμβρίου το Eurogroup, όπου θα μιλήσουν και για το μεσοπρόθεσμο χρέος, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και η έκθεση από το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα, ή όχι, του χρέους και τι μέτρα πρέπει να παρθούν.
Γίνεται μία συζήτηση για μετά το 2018 ουσιαστικά.
Πιστεύω ότι θα ανακοινωθούν και τα βραχυχρόνια μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους» είπε ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη η ΝΔ να συστρατευτεί στην προσπάθεια που γίνεται για το χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης