Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά και Κουτσούμπα ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ο Αναστασιάδης

Γεννηματά και Κουτσούμπα ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ο Αναστασιάδης
Λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.
Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα. Γεννηματά επανέλαβε την «αμέριστη συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό και τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας για εξεύρεση μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στα προβλήματα που δημιούργησε η τουρκική εισβολή».
Η κα. Γεννηματά ανέφερε ότι υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το περιεχόμενο και την πορεία των συνομιλιών, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη «μιας λύσης που θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς ρήτρες και δεσμεύσεις, που θα είναι άδικες για τα δικαιώματα της πλειοψηφίας και μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες στη λειτουργία του ομοσπονδιακού σχήματος και σε αδιέξοδο».
Από την πλευρά του ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι εξέφρασε στον πρόεδρο της Κύπρου τη «μεγάλη ανησυχία μας και την αντίθεσή μας ταυτόχρονα σε μία διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση στο κυπριακό ζήτημα, που δεν θα ενώνει, αλλά αντίθετα θα χωρίζει τον κυπριακό λαό».
«Ταυτόχρονα εκφράσαμε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα, για ένα ενιαίο κράτος, που σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις, είτε βρετανικές ή άλλες, χωρίς εγγυητές και προστάτες, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, αυτό σημαίνει άλλωστε και ένα κράτος.
Και από αυτή τη σκοπιά εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, στον δίκαιο, αλλά δύσκολο αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο, έτσι ώστε τελικά να γίνει νοικοκύρης, πραγματικά, στον τόπο του» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης