Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντωνοπούλου (αναπ. υπ. Εργασίας): Θα υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά

Αντωνοπούλου (αναπ. υπ. Εργασίας): Θα υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά
Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει με θετικό τρόπο για την Ελλάδα έως τις αρχές του 2017 είπε η κα.Αντωνοπούλου
Την αισιοδοξία της ότι οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά θα έχουν αίσιο τέλος καθώς και ότι η β’ αξιολόγηση θα κλείσει με θετικό τρόπο για την Ελλάδα έως τις αρχές του 2017 εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
«Υπάρχει μία δημιουργική αντιπαράθεση με επιχειρήματα, η οποία μπορεί να ευδοκιμήσει και να έχουμε αίσιο τέλος» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm είπε η κα.Αντωνοπούλου αναφερόμενη  στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα εργασιακά.
«Είμαι αισιόδοξη, δεδομένου ότι πολλές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κομισιόν αναγνωρίζουν πλέον ξεκάθαρα - και σε αυτό έχει συμβάλει τρομερά η προσπάθεια που έχει κάνει η υπουργός Εργασίας να καταγραφεί ποιο είναι το κεκτημένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο - ότι δε μπορεί, επειδή είμαστε υπό επιτροπεία αυτή τη στιγμή, να καταπατούμε αυτό που είναι δικαίωμα των λαών όλης της Ευρώπης.
Βλέπω μία μετακίνηση με την υπομονή και επιμονή που έχει δείξει η κυβέρνησή μας στη διαπραγμάτευση, προς αυτή την κατεύθυνση» υποστήριξε η κα.Αντωνοπούλου, η οποία εκτίμησε ότι «πολύ σύντομα -αν όχι μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, αλλά στις αρχές του επόμενου- θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της αξιολόγησης και θα έχει κλείσει με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα και για τους πολίτες».
Αναφερόμενη στην αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «είναι τραγικό το ότι συνεχίζει η αντιπολίτευση να φέρνει στην επιφάνεια αυτό το θέμα, όταν η κυβέρνηση Βενιζέλου - Σαμαρά είχε δεσμεύσει τη χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% έως το 2030».
«Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε μία ομαλότητα, όσον αφορά όλους τους δείκτες που καταγράφουμε για το ΑΕΠ, από τους δείκτες στη βιομηχανία, τι προσδοκούν οι επιχειρήσεις, τι γίνεται με την ανεργία [...] όλοι αυτοί οι οικονομικοί δείκτες που τους παρατηρούν πολύ προσεκτικά οι ξένοι επενδυτές δείχνουν σαφέστατη καλυτέρευση.
Σε ένα σημείο που υπάρχει οικονομική σταθερότητα - όχι ανάπτυξη που θα θέλαμε, αλλά μία σταθερότητα - αντί να είμαστε ενωμένοι, η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, δυστυχώς η αντιπολίτευση το χρησιμοποιεί ως ένα μέσο, για να μπορέσει να κινδυνολογήσει και τελικά να υποστηρίξει ότι μόνο μία αλλαγή της κυβέρνησης θα μπορέσει να φέρει θετικά αποτελέσματα» υπογράμμισε η κα.Αντωνοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης