Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Υπάρχει ιστορικό βάθος στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Αμανατίδης (υφ. Εξωτερικών): Υπάρχει ιστορικό βάθος στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας
Στο Ελληνορωσικό Φόρουμ στη Λάρισα μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης
Στο Ελληνορωσικό φόρουμ που διοργανώθηκε στη Λάρισα στο πλαίσια της αδελφοποίησης της θεσσαλικής πόλης με τη Ρωσική πόλη Ανάπα, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.
Ο κ. Αμανατίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας και των δεσμών που υπάρχουν, λέγοντας πως το φετινό αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδας - Ρωσίας, αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να επικαιροποιηθούν οι κοινοί δεσμοί των δύο χωρών.
«Πηγαίνοντας προς την ολοκλήρωση του έτους και αποτιμώντας την κοινή αυτή πρωτοβουλία, διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη σημασία των πολιτιστικών δράσεων ως επιτυχέστατο εργαλείο εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και της επαφής ανάμεσα στον ελληνικό και τον ρωσικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Όπως είπε, «πηγαίνοντας προς την ολοκλήρωση του αφιερωματικού έτους Ελλάδος-Ρωσίας 2016 και αποτιμώντας την κοινή μας αυτή πρωτοβουλία, διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη σημασία των πολιτιστικών δράσεων ως επιτυχέστατο εργαλείο εμβάθυνσης των διμερών μας σχέσεων και της επαφής ανάμεσα στον ελληνικό και τον ρωσικό λαό.
Συνδεόμενοι με μακραίωνη ιστορία και αντιλαμβανόμενοι την αξία της κοινής αντιμετώπισης κοινών προκλήσεων στο σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας, Ελλάδα και Ρωσία, στη δεύτερη χιλιετία φιλικών σχέσεων, απολαμβάνουν προνομιακών παραδοσιακών δεσμών στη βάση της κοινής Ορθόδοξης πίστης και του μακραίωνου πολιτισμικού τους πλούτου».
Τόνισε δε, πως «ο ιδιαίτερος πολιτιστικός δίαυλος μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί άριστη βάση για την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων.
Το ολοένα και αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού, αποτελούν, άλλωστε, έμπρακτη απόδειξη των ωφελημάτων που απορρέουν από την καλλιέργεια της κοινής πολιτισμικής μας παράδοσης, η οποία αποτυπώνεται σε απτά οικονομικά αποτελέσματα προς όφελος Ελλάδας και Ρωσίας».
Ο κ. Αμανατίδης έκανε ειδική αναφορά στις εμπορικές σχέσεις που αναπτύσσονται, αλλά και στην υπογραφή σειράς Μνημονίων μεταξύ αρμόδιων φορέων σε ποικίλους τομείς όπως της Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανανεώσιμης Ενέργειας, λέγοντας πως αυτές οι πρακτικές «αποδεικνύουν την ισχυρή βούληση για πραγματικές συνέργειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης