Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όποια ελάφρυνση του χρέους

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όποια ελάφρυνση του χρέους
Τι ανέφερε από τη Λάρισα ο γ.γ.του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα προσπαθήσει να παίξει το χαρτί του δικού της success- story, true story όπως το ονομάζουν τώρα, αντίστοιχο με αυτό που προσπάθησαν να παρουσιάσουν πριν δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε από τη Λάρισα ο γ.γ.του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο ίδιος, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση για την προώθηση των θέσεων της Κ.Ε ενόψει του 20ου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2017, πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό τα κυβερνητικά στελέχη αναμασούν ότι «έχουμε πλεονάσματα», ότι «πετύχαμε ελάφρυνση του χρέους», ότι «θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση», ότι «θα γίνουν επενδύσεις, θα έρθει η ανάπτυξη της οικονομίας» και ότι «από αυτήν την ανάπτυξη θα ωφεληθεί και θα ανακουφιστεί ο λαός».
Τι έχει να κερδίσει ο λαός από αυτό το ΣΥΡΙΖαίικο success story;
Αυτό το ερώτημα πρέπει να το σκεφτεί, να το απαντήσει ο ίδιος ο λαός, που ακόμα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, δεν έχει δοκιμάσει τη δύναμή του».
Όπως είπε, «εμείς λέμε ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα.
Ούτε από την όποια ελάφρυνση του χρέους.
Ούτε από την όποια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων –αν και αυτή η χαλάρωση με βάση και την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και τη διατήρηση των πλεονασμάτων του 3,5% και μετά το 2018 παραπέμπεται στις καλένδες.
Ούτε φυσικά από την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας».
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «μπορεί να πανηγυρίζει ότι η απόφαση του Eurogroup αποτελεί σταθμό για την ανάκαμψη της οικονομίας, κρύβει όμως ότι η όποια ανάκαμψη ούτε θα επιστρέψει τις τεράστιες απώλειες που είχε ο λαός στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα ανακόψει την πορεία της επιδείνωσης της ζωής του».Επίσης, σημείωσε πως με την απόφαση του Εurogroup θα έρθουν νέα μέτρα λιτότητας για το λαό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με αυτήν οι παρεμβάσεις για το χρέος, που φτάνουν στο σωτήριο έτος 2060, θα συνοδευτούν, όχι μόνο με απαρέγκλιτη τήρηση του τρέχοντος μνημονίου, αλλά και με νέα πέραν του 2018 δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα.
Δηλαδή, με λιτότητα διαρκείας, ματωμένα πλεονάσματα και νέες ρυθμίσεις σε βάρος μισθωτών συνταξιούχων και αυταπασχολουμένων».
Μεταξύ άλλων κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, πως έχουν τεράστιες ευθύνες, «γιατί χρόνια τώρα καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό, ότι η συμμαχία Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι παράγοντας "ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή", την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας, αφού δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, θεωρώντας τον ενιαίο επιχειρησιακό χώρο».
«Ο λαός μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση πρέπει να παλέψει για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, άλλων ιμπεριαλιστικών μπλοκ, που με την οξύτητα των ανταγωνισμών τους, βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς, τη νεολαία», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης