Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στους δανειστές και τον ESM η επιστολή Τσακαλώτου - Η Ελλάδα αναζητά έντιμο συμβιβασμό για 2η αξιολόγηση

Στους δανειστές και τον ESM η επιστολή Τσακαλώτου - Η Ελλάδα αναζητά έντιμο συμβιβασμό για 2η αξιολόγηση
Τι έγραψε στο twitter o επικεφαλής του Eurogroup , J. Dijsselbloem
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι θεσμοί από την επιστολή Τσακαλώτου που εστάλη σήμερα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του μετέδιδε το bankingnews, ξεμπλοκάροντας τις συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.
Ο επικεφαλής του Eurogroup , J. Dijsselbloem, επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα απέστειλε την επιστολή μετά από ανταλλαγή e-mails και έντονων διαβουλεύσεων, με μία ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος σημειώνει ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες αφού έλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.
«Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο (...) για να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα γίνουν τον Ιανουάριο», ανέφερε ο Dijsselbloem και πρόσθεσε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά επιβεβαιώνει την απόλυτη προσήλωσή της στην τήρηση των συμφωνηθέντων και την εφαρμογή του συνόλου των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης