Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση είναι η απόλυτα υπεύθυνη για το πού έχει φτάσει η αξιολόγηση

Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση είναι η απόλυτα υπεύθυνη για το πού έχει φτάσει η αξιολόγηση
"H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει σεβαστεί τις θυσίες του ελληνικού λαού", τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης 
«Είναι ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η διαπραγμάτευση και  το γεγονός ότι έως σήμερα δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση», ανέφερε ο Π. Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ fm.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση αυτή είναι η απόλυτα υπεύθυνη για το πού έχει φτάσει η αξιολόγηση αυτή.
 Ο κ. Τσακαλώτος ήταν αυτός ο οποίος έβγαινε μέσα από το βήμα της Βουλής και έλεγε ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα και παρά το γεγονός ότι πριν από ένα χρονικό διάστημα μια πολύ μεγάλη ομάδα βουλευτών, πάνω από 220 βουλευτές στήριξαν αυτή τη συμφωνία, παρά το γεγονός ότι η κ. Γεννηματά έχει επισημάνει επανειλημμένως την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, επέλεξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ακολουθήσουν ένα δρόμο δικό τους.
Είναι δικιά τους, λοιπόν, η ευθύνη για το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η διαπραγμάτευση και για το γεγονός ότι έως σήμερα δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση και θα είναι αυτοί οι οποίοι θα εισηγηθούν και θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα.
Δεν μας αφορά η ψήφιση με 180».
Υπογράμμισε δε, πως «η κυβέρνηση αυτή έχει πάρει πολύ σκληρά μέτρα τα οποία δεν ήταν απαραίτητα στην ελληνική οικονομία πριν από ενάμιση με δύο χρόνια. Δυστυχώς, δεν βάζει μυαλό».
Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, «έχουμε έναν Υπουργό ο οποίος πήγε στις Βρυξέλλες παρακαλώντας την Τρόικα να επιστρέψει και είναι ο ίδιος Υπουργός ο οποίος κάποτε έβγαινε στις τηλεοράσεις και έλεγε ότι δεν θα υπογράψουν μνημόνια, θα τα σκίσουν με ένα νόμο και ένα άρθρο.
Όλες αυτές τις τούμπες τις έχει χρεωθεί ο ελληνικός λαός και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει σεβαστεί και τις θυσίες του ελληνικού λαού, τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία ήταν δύσκολα μέτρα και τα οποία, όμως, είχαν μια συγκεκριμένη απόδοση».
Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει γρήγορα «να προετοιμαστούμε για όποιες εξελίξεις θα υπάρχουν μέσα στο 2017 και στην Ευρώπη και στο διεθνές περιβάλλον», αλλά και πως η εκλογή στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ας αφήσουν τις μεγαλοστομίες, τις συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού οι οποίες λένε ότι δεν θα φέρουν ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα κι ας μας πουν αν μπορούν να κυβερνήσουν.
Αν μπορούν να κυβερνήσουν, ας φέρουν εδώ να διαπραγματευτούν και να υπογράψουν την αξιολόγηση.
Αν δεν μπορούν και δεν έχουν την πλειοψηφία των 150 ας βγουν επί ίσοις να το πουν. Παιχνίδια με επιπλέον βουλευτές για μέτρα τα οποία μπορούν μετά το 2018 είναι επικίνδυνα γιατί κρύβουν και μια οιονεί συμφωνία ενός νέου μνημονίου το οποίο θέλουν κάποιοι να το χρεώσουν σε κάποιους άλλους», υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης