Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Οι καθυστερήσεις δίνουν τη δυνατότητα στον Schaeuble να επαναφέρει το Grexit

Θεοδωράκης: Οι καθυστερήσεις δίνουν τη δυνατότητα στον Schaeuble να επαναφέρει το Grexit
Είναι επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα το παιχνίδι που παίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόνισε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι οι νέες καθυστερήσεις του Αλέξη Τσίπρα δίνουν τη δυνατότητα στους πολέμιους της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, όπως ο Schaeuble να επαναφέρουν τα σενάρια περί Grexit διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Οι εκκρεμότητες που αφήνει ο κ. Τσίπρας είναι αυτές που του δίνουν το δικαίωμα.
Ελπίζω ότι δεν θα μας φέρει ξανά στην κατάσταση του 2015.
Είναι επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα το παιχνίδι που παίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γιατί η στάμνα πάει πολλές φορές στη βρύση για νερό αλλά μια φορά θα σπάσει» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «χαρτοπαιχτική αντίληψη».
«Ο κ.Τσίπρας παίζει ένα εσωτερικό παιχνίδι καθώς λέει άλλα εντός της χώρας για να εντυπωσιάσει το κόμμα και την εκλογική του πελατεία και άλλα στους Ευρωπαίους.
Πολλά από αυτά που ζητούν οι δανειστές σήμερα είναι παράλογα.
Η κυβέρνηση παρέτεινε την αξιολόγηση και τώρα εξαιτίας της κακής διαπραγματευτικής πολιτικής της οι δανειστές μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία και ζητάνε παραπάνω μέτρα για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα το τραβήξει ως την τελευταία μέρα της αξιολόγησης και όταν ο κόσμος θα έχει απηυδήσει, στο παρά πέντε, θα υπογράψει.
«Θα πει αναγκάστηκα να υπογράψω και ο κόσμος θα πει ανάσανα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι δεν θα παζαρέψει την ψήφο του στη Βουλή.
«Αν κάτι είναι θετικό για τη χώρα θα το ψηφίσουμε, ενώ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφίσουμε ότι είναι αποτέλεσμα κακής διαπραγμάτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απατάται αν νομίζει ότι θα συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ, θα κάνει συνεχώς λάθη και στα δύσκολα εμείς θα βάζουμε πλάτη.
Το Ποτάμι δεν θα επιβραβεύσει την κακή διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωράκης.
Ερωτηθείς για τις συζητήσεις που γίνονται για τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού φορέα ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις στην πολιτική αλλά το Ποτάμι έχει σκοπό να επιμείνει στην πρόταση που έχει κάνει.
«Η συμπόρευση των δυνάμεων του κέντρου πρέπει να γίνει με άξονα τη δημιουργία κάτι νέου, το οποίο θα προσελκύσει και νέο αίμα και όχι με το να πάμε εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή το αντίστροφο. Η κοινωνία πρέπει καθορίσει τις εξελίξεις και να εκλέξει την ηγεσία.
Οι πολίτες, όπως δείχνουν και οι έρευνες, δεν επιβραβεύουν το παρελθόν και ζητούν την επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος αναφορικά με τις αποχωρήσεις βουλευτών από το Ποτάμι, τόνισε ότι επιλέγουν «ασφαλή πολιτική στέγη», κάνοντας λόγο για «κατάπτωση της πολιτικής» και υποστηρίζοντας ότι «έχουν ευθύνη και τα κόμματα που τους υποδέχονται όταν έχουν εκλεγεί με τη σημαία άλλου κόμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης