Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Επιθετική ενέργεια το να χρησιμοποιείς πρόσφυγες για άλλου είδους βλέψεις ή εκβιασμούς

Βίτσας: Επιθετική ενέργεια το να χρησιμοποιείς πρόσφυγες για άλλου είδους βλέψεις ή εκβιασμούς
Οι δηλώσεις Τούρκων πολιτικών δεν συμβάλλουν στη συνεργασία, δημιουργούν μια λεκτική ένταση σε σοβαρά ζητήματα είπε ο κ.Βίτσας
Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι αποτελεί επιθετική ενέργεια «το να χρησιμοποιείς τους πρόσφυγες για άλλους είδους βλέψεις ή εκβιασμούς έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
«Δεν συμβάλλουν στην συνεργασία, στην φιλία και στην αναγκαία σταθερότητα οι δηλώσεις που γίνονται από πολιτικούς στην Τουρκία.
Δημιουργούν μία λεκτική ένταση σε σειρά από σοβαρά ζητήματα» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Βίτσας.
«Η ίδια η Τουρκία έχει μπλέξει σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και η εμπειρία λέει ότι θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο να επιλύσει τις δικές της δυσκολίες.
Η κινητικότητα των τελευταίων ημερών είναι ασυνήθιστη και στην ένταση αυτών των προκλήσεων δεν απαντάς με ένταση αλλά επιδεικνύοντας σταθερή αποφασιστικότητα» υποστήριξε ο κ.Βίτσας.
Όπως είπε, αφορμή για τις δηλώσεις αυτές υπήρξε η πρόσφατη απόφαση για την μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.
«Υπέρτατος νόμος είναι το Διεθνές και το εσωτερικό Δίκαιο, κανείς δεν μπορεί να το υπερβεί.
Διπλωματικά και αποτρεπτικά, εκεί που έχει ουσία, έχουμε αντιδράσει με τον πιο έντονο τρόπο, εκεί είναι το θέμα, δεν είναι το επίπεδο των δηλώσεων που θα κρίνει ποιο είναι το θέμα.
Έχουμε αντιδράσει μια χαρά», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται παγίως για όλα τα σενάρια πιθανοτήτων, προκλήσεις, προβοκάτσιες κτλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης