Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Εκνευρισμό και πρόθεση δημιουργίας έντασης αποδεικνύει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

ΝΔ: Εκνευρισμό και πρόθεση δημιουργίας έντασης αποδεικνύει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
Απαντώντας στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διεμήνυσε, ότι «το να γνωρίζεις το διεθνές Δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις»
«Η απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί που την συνοδεύουν, αποδεικνύουν εκνευρισμό και πρόθεση δημιουργίας έντασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 η Νέα Δημοκρατία.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, ότι η ερμηνεία του διεθνούς Δίκαιου και των διεθνών συνθηκών που δίνει η Τουρκία είναι, για μια ακόμη φορά, αυθαίρετη για να προσθέσει: «Είναι αντίθετη και με το πνεύμα και με το γράμμα τους. Και βεβαίως, ουδόλως βοηθά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με χθεσινή του ανακοίνωση είχε στραφεί κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και δηλώσεών του από τα Δωδεκάνησα.
Στη γραπτή του ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας που δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων... είναι καθήκον της Τουρκίας να εκφράζει τις αντιρρήσεις της στην στρατιωτικοποίηση των νησιών αυτών [Δωδεκάνησα] από την Ελλάδα, που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας».
Απαντώντας στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διεμήνυσε, ότι «το να γνωρίζεις το διεθνές Δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης