Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κέρκυρα ο Σκουρλέτης: Τα απορρίμματα είναι η πρώτη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στην Κέρκυρα ο Σκουρλέτης: Τα απορρίμματα είναι η πρώτη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτης, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων
«Η Κέρκυρα θα πρέπει να αναπτύξει όλα τα πλεονεκτήματά της», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιβαλλοντικού Κέντρου, στις Αλυκές Λευκίμμης.
Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «εδώ στο νότο της Κέρκυρας, υπάρχει ένα λιμάνι το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθεί, έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό το οποίο είναι αντάξιο για το μέλλον του νησιού».
Τα βασικότερα  αιτήματα των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, όπως δόθηκαν στον υπουργό, είναι η διάσπαση του ενιαίου δήμου Κέρκυρας και η αυτονόμηση της Λευκίμμης σε δήμο, η αναβάθμιση του τοπικού Κέντρου Υγείας, η παραμονή του αστυνομικού τμήματος στην περιοχή και η αξιοποίηση του λιμανιού Λευκίμμης.
Αναφορικά με την προοπτική της αλλαγής στη χωροταξία του "Καλλικράτη" ο υπουργός σημείωσε πως «δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα συζήτησης», αλλά και πως «υπάρχουν κατανοητές εξαιρέσεις» τις οποίες θα εξετάσουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ότι «έχουμε αποφασίσει στις αλλαγές που θα κάνουμε στον "Καλλικράτη", μέσα στο 2017, να μην ανοίξουμε το θέμα το χωροταξικό, πέραν κάποιων συγκεκριμένων προϋποθέσεων, ως εξαιρέσεων, όπου μπορούμε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις.
Εξαιρέσεις υπάρχουν.
Κάποιες περιπτώσεις μιλάνε από μόνες τους.
Ο νότος της Κέρκυρας και η Κέρκυρα έχει τις προϋποθέσεις να συμβάλλει με το δικό του τρόπο σε μία νέα αντίληψη ανάπτυξης, στην κατεύθυνση μίας ισόρροπης ανάπτυξης».
Περαιτέρω, ο υπουργός σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογράμμισε ότι «το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο εσωτερικών και οι Περιφέρειες, έχουν μία γενικότερη συνολικά ευθύνη, όπως τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδιασμού και του Περιφερειακού Σχεδιασμού.
Αλλά το θέμα των απορριμμάτων είναι μία από τις βασικότερες, η πρώτη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε αυτό δεν υπάρχει εξαίρεση».
Πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα όλοι θα βοηθήσουμε, διότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να τινάξουμε στον αέρα ούτε την οικονομία, ούτε να παίζουμε με την υγεία των κατοίκων.
Πάντοτε υπάρχουν λύσεις, αδιέξοδα δεν υπάρχουν, αρκεί ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης