Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδούβελης: Δύσκολο να μπούμε στο QE νωρίτερα από το Σεπτέμβριο – Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Χαρδούβελης: Δύσκολο να μπούμε στο QE νωρίτερα από το Σεπτέμβριο – Χάθηκε πολύτιμος χρόνος
Το mail Χαρδούβελη προέβλεπε μέτρα 1 δις ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε μέτρα 12,5 δις ευρώ είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ
Την θέση ότι είναι δύσκολο να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) πριν από το Σεπτέμβριο διατύπωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, τονίζοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ανάταξη της οικονομίας.
«Είναι δύσκολο να μπούμε στο QE νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.
Σημασία έχει να μπούμε, είναι προς το συμφέρον όλων…» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χαρδούβελης, ο οποίος υποστήριξε πως το «email Χαρδούβελη» προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήρε μέτρα ύψους 12,5 δισεκ. ευρώ.
«Τα δικά μας μέτρα ήταν αύξηση της φορολογίας στα ξενοδοχεία ύψους 350 εκατ. ευρώ, πάγωμα συντάξεων για τριετία και κάτι ψιλά, 1 δισεκ. ευρώ, ενώ μπορεί να είχαμε και τον Ιούνιο του 2015 επιπρόσθετα μέτρα ύψους 0,5 δισ. ευρώ.
Ελήφθησαν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.
Θα είχαμε υψηλότερο βιοτικό επίπεδο…
Είναι ένα άλλο δημόσιο χρέος η απώλεια.
Γυρίσαμε 2,5 χρόνια πίσω, μείναμε στον πάτο, χάσαμε αξίες, όπως στην αγορά κατοικίας ύψους 15 δισεκ. ευρώ, χάσαμε τραπεζικές αξίες, και υπήρξε brain drain, κάτι που σημαίνει μικρότερη παραγωγική μηχανή» υπογράμμισε ο κ.Χαρδούβελης.
Όσον αφορά τη νίκη Macron στη Γαλλία ο πρώην ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι είναι θετική για το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς όπως είπε, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι υπέρμαχος της αναδιάρθρωσής του

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης