Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδούβελης: Πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Χαρδούβελης: Πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ
Την απορία του για την αναίρεση της αθώωσής του εκφράζει ο Γκίκας Χαρδούβελης
«Πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ».
Με αυτή τη φράση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξέφρασε την απορία του, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, για το αν ο Άρειος Πάγος έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με υπόθεση πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, άσκησε αναίρεση κατά της ομόφωνης πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για την μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Όπως είναι γνωστό, ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.
Η υπόθεση αφορά τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν δηλαδή ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού. Τώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από το Ποινικό Τμήμα του 'Αρειου Πάγου για το εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε νέα δίκη ο κ. Χαρδούβελης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης