Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πουλάκης (γγ ΥΠΕΣ): Άμα ξεκινάς ως αουτσάιντερ και πετύχεις την έκπληξη, τότε δικαιώνεσαι περισσότερο

Πουλάκης (γγ ΥΠΕΣ): Άμα ξεκινάς ως αουτσάιντερ και πετύχεις την έκπληξη, τότε δικαιώνεσαι περισσότερο
Ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η γ' αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερό δυνατόν
«Η κοινωνία θα επιβραβεύσει όποιον σε δύσκολες συνθήκες φέρει την ανατροπή» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης αναφερόμενος στα στοιχεία πάνω στα οποία θα κριθεί η σημερινή κυβέρνηση.
«Είναι σαν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Άμα ξεκινάς ως αουτσάιντερ και πετύχεις την έκπληξη, τότε δικαιώνεσαι πολύ περισσότερο» επεσήμανε ο ίδιος.
Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση ο κ. Πουλάκης δήλωσε «έχουμε δύο αξιολογήσεις που έχουνε γίνει, δύσκολες, οι οποίες είχανε χρονική καθυστέρηση.
Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη πάνω σ’ αυτό, έχουμε ξαναμιλήσει.
Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι αυτή η τρίτη και τελευταία αξιολόγηση να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αυτός ήταν ο στόχος και στις προηγούμενες και κυρίως στη δεύτερη αξιολόγηση.
Λόγω του ότι έχουμε γερμανικές εκλογές 24 Σεπτέμβρη, που θα έχουμε μία αποκατάσταση, αν θέλετε, μιας πεντάχρονης πολιτικής που θα έχει μπροστά της η Γερμανία και του ότι θα ξεκαθαρίσει επιτέλους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη στάση του πάνω στις δικές του απόψεις και υποχρεώσεις, θεωρώ ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο θετικά το ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Θα είναι μία επιτυχία και ένα δεύτερο καθοριστικό βήμα για τον Αύγουστο του 2018 και την πολιτική στόχευση αυτής της κυβέρνησης».
Όσον αφορά τις πρόωρες εκλογές ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει στόχο την εξάντληση της τετραετίας στα συνταγματικά όρια το 2019, όχι γιατί θέλει, όπως λέει ίσως η αντιπολίτευση, να μείνει στην εξουσία όσο μπορεί περισσότερο, αλλά γιατί έχει έναν πολιτικό και προγραμματικό λόγο, ο οποίος στηρίζεται στο να υλοποιήσουμε τη συμφωνία, να επαναφέρουμε συνθήκες σταθερότητας και ανάκαμψης της οικονομίας, να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος.
Κυρίως όμως, να διαμορφώσουμε συνθήκες ασφαλούς και οριστικής εξόδου από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων, που είναι ο στόχος ο πολιτικός της κυβέρνησης και αυτό θα δοκιμαστεί, το αν θα το πετύχουμε ή όχι, τον Αύγουστο του 2018, μετά από ένα χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης