Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η γ’αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της – Έχουμε αφήσει τα δύσκολα πίσω

Σκουρλέτης: Η γ’αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της – Έχουμε αφήσει τα δύσκολα πίσω
Ο Trump θα αναγνωρίσει τον ιδιαίτερο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την εκτίμηση πως η γ’ αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι έχουμε αφήσει τα δύσκολα πίσω μας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε πως «υπάρχουν  όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις να κλείσει η γ’ αξιολόγηση στην ώρα της», τονίζοντας ότι «οι όποιες καθυστερήσεις των προηγούμενων αξιολογήσεων δεν προέρχονταν από την ελληνική πλευρά».
Αναφορικά με τα 95 προαπαιτούμενα ο υπουργός Εσωτερικών είπε, «μην σας τρομάζει ο αριθμός τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας» ενώ ερωτηθείς για το ποιες είναι οι εγγυήσεις ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα θετικά οικονομικά στοιχεία, στη σταθεροποίηση της οικονομίας  και στους βελτιωμένους δείκτες.
«Η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο σημαίνει και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί κάποιες από τις υποχρεώσεις της» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και στη συνάντηση του με τον Donald Trump.
«Η χώρα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζοντας την «κρίση» στις σχέσεις Τουρκίας -ΗΠΑ.
Όπως είπε, η Τουρκία έχει μεταβάλλει την εξωτερική της πολιτική  πολλαπλώς τα τελευταία τρία χρόνια.
Ερωτηθείς για το τι περιμένουμε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως «θα υπάρξει αναγνώριση από τον Donald Trump, του ιδιαίτερου ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή», τονίζοντας ότι θα συζητηθεί και «το ζήτημα των επενδύσεων, με δεδομένη τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών της Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης