Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Η ΝΔ είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση όπου θεσμοθετήσαμε την απαγόρευση πολιτικών σε offshore

Αμανατίδης: Η ΝΔ είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση όπου θεσμοθετήσαμε την απαγόρευση πολιτικών σε offshore
Το θέμα πέρα από τη νομική πλευρά είναι και πολιτικό είπε ο κ.Αμανατίδης για την εμπλοκή της Μαρέβας Μητσοτάκη στα Paradise Papers
Την θέση ότι η ΝΔ είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Βουλής, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετούσε το 2016 το νόμο για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών και στο άμεσο περιβάλλον τους να έχουν συμμετοχή σε offshore εταιρείες διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.
«Ήταν μία σημαντική απόφαση που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε με τον τρόπο αυτόν την πολιτική βούληση, ότι όταν η χώρα περνάει αυτή την κρίση και κάνει προσπάθειες για να βγει, δεν μπορεί κάποιοι - ειδικά πολιτικοί - να βγάζουν τα χρήματά τους έξω και να έχουν τέτοιες δραστηριότητες.
Να θυμίσω ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση η ΝΔ αποχώρησε» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος κληθεί να σχολιάσει δημοσίευμα που εμφανίζει το όνομα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στη λίστα των Paradise Papers, ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν, αλλά και τις διευκρινίσεις που η ίδια έδωσε μέσω επιστολής, ο κ. Αμαντίδης σημείωσε ότι «το θέμα είναι πολιτικό, πέρα από τη νομική πλευρά».
«Όταν λες ότι εγώ θα κάνω στη χώρα μου κάποια πράγματα, δεν μπορεί να συμπεριφέρεσαι, είτε εσύ, είτε το περιβάλλον με έναν διαφορετικό τρόπο» υποστήριξε ο κ.Αμανατίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης