Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Η ΝΔ δεν μπορεί να πει όχι στους πλειστηριασμούς – Σταδιακά δεν θα υπάρχει προστασία της α’ κατοικίας

Κύρτσος: Η ΝΔ δεν μπορεί να πει όχι στους πλειστηριασμούς – Σταδιακά δεν θα υπάρχει προστασία της α’ κατοικίας
Υπάρχουν προβλήματα στη γ’ αξιολόγηση που ανεβάζουν το κοινωνικό και το πολιτικό κόστος του κλεισίματος της τόνισε ο κ.Κύρτσος
Την θέση πως η ΝΔ δεν μπορεί να πει όχι στους πλειστηριασμούς διότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταρρεύσουν οι τράπεζες διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος εκτίμησε ότι σταδιακά θα πάψουν να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για την προστασία της α’ κατοικίας.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πει όχι στους πλειστηριασμούς, απλά θέλει μία - στο μέτρο του δυνατού - ευνοϊκή για την κοινωνία διαχείριση.
"Όχι" στους πλειστηριασμούς γενικά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή τη στιγμή, αν πούμε όχι στους πλειστηριασμούς, θα καταρρεύσουν πλήρως οι τράπεζες, οι οποίες στηρίζονται στο χρήμα του ελληνικού λαού κι έχουν ήδη απορροφήσει 40 δισ. από τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κύρτσος.
Ερωτηθείς για τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας έως το ποσό των 300.000 ευρώ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως «με το πέρασμα του χρόνου θα εξασθενήσουν οι ασφαλιστικές δικλείδες και δεν θα υπάρχει όριο».
«Επισήμως δεν μπορεί να μπει όριο, ότι δεν θα γίνεται πλειστηριασμός σε ακίνητα π.χ. 150.000 κ.λπ., διότι αν μπει αυτό το όριο θα πρέπει να περάσει στους ισολογισμούς των τραπεζών, δηλαδή να διαγράψουν αυτά τα χρέη, αυτά τα κόκκινα δάνεια - αν είναι επίσημη συμφωνία - επομένως θα έχουν πρόβλημα.
Άρα θα πάμε άτυπα, δηλαδή η κυβέρνηση θα ξεκινήσει από τα μεγάλα ποσά και θα πηγαίνει αναπόφευκτα προς τα κάτω» είπε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος υπογράμμισε πως υφίσταται ένα ηθικό πρόβλημα για το ότι οι πολίτες στήριξαν τις τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και οι τράπεζες τους «κυνηγάνε».
«Αυτό είναι αποτέλεσμα πρώτον της χρεοκοπίας του ελληνικού δημοσίου το 2009, που κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τις τράπεζες και δεύτερον των επιλογών του 2015, που τη σύγκρουση Τσίπρα - Βαρουφάκη με την ευρωζώνη την πλήρωσαν οι τράπεζες» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση, εκτίμησε ότι «υπάρχουν προβλήματα, που ανεβάζουν τον κοινωνικό και το πολιτικό κόστος, του κλεισίματός της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης