Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης για Σκοπιανό: Ελπιδοφόρες οι δηλώσεις Zaev – Στην εθνική γραμμή του 2007 η διαπραγμάτευση

Κυρίτσης για Σκοπιανό: Ελπιδοφόρες οι δηλώσεις Zaev – Στην εθνική γραμμή του 2007 η διαπραγμάτευση
Άπαξ και φτάσει το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στη Βουλή, η κυβέρνηση βάζει το θέμα στις πολιτικές δυνάμεις είπε ο κ.Κυρίτσης
Την θέση ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πάνω στην εθνική γραμμή του 2007 διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης, ο οποίος χαρακτήρισε ελπιδοφόρες τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Zoran Zaev μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Οι δηλώσεις Zaev είναι ελπιδοφόρες με την έννοια ότι μετά από μια 15ετια σκληρής ακροδεξιάς στην ΠΓΔΜ είδαμε και μια διάσταση εγκατάλειψης του αλυτρωτισμού.
Κάθε άγαλμα και το ξήλωμά του είναι μια διαδικασία ζύμωσης της κοινωνίας μιας χώρας.
Αυτά τα πράγματα δεν είναι για πλάκα» μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κυρίτσης, τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση «να προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι 130 χώρες θα τους ξε-αναγνωρίσουν και θα αλλάξουν όνομα».
«Δεν βλέπω να πηγαίνει χειρότερα η διαπραγμάτευση επί Κοτζιά σε σχέση με τα τελευταία 25 χρόνια, εγώ βλέπω να πηγαίνει καλύτερα» υπογράμμισε ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος σχετικά με τα συλλαλητήρια, είπε ότι «όταν ο λαϊκός παράγοντας έρχεται στο προσκήνιο οφείλουμε να τον αφουγκραζόμαστε».
«Από εκεί και πέρα η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια, είναι πάντως μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει.
Τέτοιου είδους αντιδράσεις που βγάζουν έναν εθνικό παλμό που έχει ένα στοιχείο γραφικό δεν δίνει καλή εικόνα της Ελλάδας με 100 ανθρώπους να είναι ντυμένοι αρχαίοι Έλληνες και με φουστανέλες» ανέφερε ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα μπλοκάρουν τη λήψη μιας κυβερνητικής απόφασης προσθέτοντας ότι «άπαξ και φτάσει το θέμα στη Βουλή η κυβέρνηση βάζει το θέμα στις πολιτικές δυνάμεις».
«Θα προτιμούσα, πάντως, να είχαμε πιο παραπλήσιες θέσεις.
Αλλά έτσι είναι η ζωή, με αυτές τις αντιλήψεις και προκαταλήψεις των μεν και των δε προχωράς» είπε ο κ.Κυρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης