Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σγουρίδης (ΑΝΕΛ): Οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση – Σε πρόταση μομφής θα τη στηρίξουμε

Σγουρίδης (ΑΝΕΛ): Οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση – Σε πρόταση μομφής θα τη στηρίξουμε
Σεβόμαστε τη διαπραγμάτευση αλλά όταν έρθει στη Βουλή πρόταση που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία εμείς δεν θα την ψηφίσουμε είπε ο αντιπρόεδρος της ΑΝΕΛ
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Σγουρίδης αναφερόμενος στη στάση που τηρεί το κόμμα του απέναντι στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στις πολιτικές εξελίξεις που αυτές προκαλεί.
«Όταν θα έρθει η πρόταση εμείς θα την καταψηφίσουμε με κάθε τρόπο και από εκεί και πέρα θα συναρτήσουμε και τη θέση μας στην κυβέρνηση.
Σαφώς καταλαβαίνω το ερώτημα που βάζετε: μα είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να πάει στον ΝΑΤΟ και να διαπραγματευτεί μια θέση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, μια θέση που δεν συμφωνεί;
Ε, δεν θα είναι» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Σγουρίδης, ο οποίος πάντως έσπευσε να επισημάνει: «Εμείς την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξουμε, σε πρόταση μομφής εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση».
Όπως είπε ο κ. Σγουρίδης, οι ΑΝΕΛ σέβονται τη διαπραγμάτευση του υπ. Εξωτερικών, αλλά εάν και όταν έρθει στη Βουλή πρόταση για το όνομα της ΠΓΔΜ που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, «δεν θα ψηφίσουμε γιατί εμπεριέχει αλυτρωτισμό»
«Σε θέματα εθνικής σημασίας εμείς θα τηρήσουμε τη στάση μας για τα εθνικά θέματα που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε αν δεν κάνουμε συνέδριο.
Που και να γίνει δεν θα αλλάξει γιατί ο αλυτρωτισμός ήταν αυτός που πάντα δημιουργούσε πρόβλημα στα Βαλκάνια» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης