Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Άθλια η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Άθλια η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο
Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να λυθεί το ζήτημα με την ΠΓΔΜ υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Άθλια χαρακτήρισε την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Κυρίτσης έκανε λόγο για ομιλία αίσχιστου είδους, τονίζοντας πως «αυτή βασιζόταν σε θεωρίες συνωμοσίας ότι οι κακοί ξένοι θα μας πάρουν τη Μακεδονία».
Όπως είπε ο κ.Κυρίτσης, ο κόσμος που συμμετείχε στο συλλαλητήριο «νομιμοποίησε την Χρυσή Αυγή, που μετείχε στο συλλαλητήριο συντεταγμένα, με τους επικεφαλής της» καθώς όπως υποστήριξε «τον τόνο σε μια διαδήλωση δεν τον δίνουν οι μεμονωμένοι διαδηλωτές αλλά όσοι μετέχουν οργανωμένα».
Επιπλέον, ο κ.Κυρίτσης επανέλαβε τη θέση του πως είναι λανθασμένη η στάση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό.
«Αυτό που είναι πρωτεύον είναι να καταλήξουμε σε λύση που θα θεωρηθεί από τις δύο κοινωνίες win-win.
Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να λυθεί το ζήτημα με τη μόνη γειτονική χώρα των Βαλκανίων με την οποία δεν είχαμε ποτέ πολεμική διένεξη» είπε ο κ.Κυρίτσης.

Ενστάσεις και από Μαντά για τον Θεοδωράκη
Την θέση ότι οι χαρακτηρισμοί του Μίκη Θεοδωράκη ήταν τουλάχιστον ακραίοι διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
«Εγώ αισθάνθηκα πάρα πολύ πικραμένος και για τους χαρακτηρισμούς, που νομίζω ήταν τουλάχιστον ακραίοι, αλλά και για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δώσει αγώνες για την Αριστερά, αγώνες ενάντια στον φασισμό, αγώνες για την πατρίδα να γίνεται ένα σύμβολο, να επιτρέπει να γίνει και σύμβολο ενός κόσμου που φαντάζομαι ότι δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση πολιτικά μαζί του» είπε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης