Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας πήρε την εξουσία γνωρίζοντας ότι έλεγε ψέματα – Τα είχε συμφωνήσει με τον Καμμένο

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας πήρε την εξουσία γνωρίζοντας ότι έλεγε ψέματα – Τα είχε συμφωνήσει με τον Καμμένο
Η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά οι εκλογές να γίνουν το 2019 στο τέλος της τετραετίας είπε ο κ.Κουτσούμπας
Την θέση ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την εξουσία γνωρίζοντας ότι έλεγε ψέματα διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος τα είχαν συμφωνήσει από πριν.
Όπως είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, «ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πριν τον σχηματισμό κυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο, του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έκαναν κυβέρνηση και την επομένη θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.
«Έχουμε κυβέρνηση.
Μαζί με τον Πάνο Καμμένο έχουμε 153 βουλευτές και στις 2 θα έχουμε ορκωμοσία.
Θέλω απλά να τα γνωρίζεις και να μην τα μάθεις από τις εφημερίδες» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας ότι είπε ο κ. Τσίπρας στο τηλέφωνο, ενώ αναφερόμενος στο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε όταν έκλεισε το τηλέφωνο, τόνισε ότι «το συμπέρασμα που έβγαλα εγώ είναι αυτό που βγάζει ο καθένας. Ότι τα είχαν συμφωνημένα από πριν για την συνεργασία τους».
«Η πιο απλή εξήγηση που μπορεί να δώσει κανείς είναι ότι ή ο Τσίπρας οδηγήθηκε στο να πει ψέματα μόνο και μόνο για να κατακτήσει την καρέκλα της εξουσίας, ή θα πρέπει να είναι αφελής πολιτικά.
Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Ίσως κάποιοι όντως να πίστευαν ότι μπορούν να αλλάξουν αυτό το σύστημα, αλλά και κάποιοι γνώριζαν πως μόνο μέσα από τα ψέματα θα φτάσουν στην εξουσία.
Πιστεύω ότι η πλειοψηφία ήξερε πολύ καλά ότι δεν μπορείς να υλοποιήσεις πολιτικές όπως ότι θα σκίσεις τα μνημόνια κλπ.
Έλεγε συνθήματα στις πλατείες και προεκλογικά πέταγε διάφορα και μετά τα μάζευε» είπε ο κ.Κουτσούμπας.
Αναφερόμενος στην χαμένη ταυτότητα της Αριστεράς, ο κ.Κουτσούμπας κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την χρησιμοποιεί ως άλλοθι.
«Πολλοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ληγμένα διαβατήρια με πρώην μέλη της ΚΝΕ που για κάποιο χρονικό διάστημα πέρασαν από εκεί, προσπαθούν να στηρίξουν την αριστερή τους πολιτική.
Η έννοια της αριστεράς έχει γίνει λάστιχο.
Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και δεν ξέρει ποιος είναι τελικά ο αριστερός και ποιος όχι.
Αριστερός είναι αυτός που αγωνίστηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, στους Αμερικανούς, αντιστεκόταν σε αυτό που ονομάζουμε βία της εξουσίας, ήταν απέναντι σε κυβερνήσεις που έλεγαν σε όλους 'yes man', είναι αυτός που όμως συνεχίζει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της αριστεράς» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.
Όσον αφορά την υπόθεση της Νοvartis ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι οι φερόμενοι ως προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είναι ήρωες όπως επιχειρεί να τους αναδείξει η κυβέρνηση και εκτίμησε πως πρέπει να καταθέσουν και οι ίδιοι στην Προανακριτική Επιτροπή.
«Ο μάρτυρας θα πρέπει να καλείται στην επιτροπή να καλείται στο δικαστήριο και να ξέρεις και ποιος είναι.
Υπάρχουν και τρόποι που μπορείς να τους προστατέψεις μέσω της τεχνολογίας.
Πρέπει να καταθέσουν στην Επιτροπή. Αυτό κάνει πολλούς να μιλάνε όμως για σκευωρία.
Το μαχαίρι όμως ποτέ δεν φτάνει στο κόκκαλο μέσα από αυτές τις Επιτροπές στη Βουλή» υποστήριξε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ΠΓΔΜ, είπε ότι η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια.
Εμείς βάζουμε ως βασική προϋπόθεση, όχι το όνομα.
Το όνομα αποπροσανατολίζει το θέμα.
Η πρώτη εγγύηση που έπρεπε να διεκδικήσουμε είναι ότι θα έπρεπε να εκλείψουν τα αλυτρωτικά στοιχεία του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.
Πριν από οποιαδήποτε συμφωνία αυτό έπρεπε να εξασφαλίσουμε.
Δεν πρέπει να διευκολυνθεί η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αυτό τον Ιούλιο.
Κατά την άποψή μας ποτέ δεν πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ.
Εμείς δεν θέλαμε η Ελλάδα να μπει στο ΝΑΤΟ και θα ψηφίσουμε να μπουν τα Σκόπια με όλα αυτά τα προβλήματα;» διερωτήθηκε ο κ.Κουτσούμπας.
Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος καθώς δεν εκτίμησε σωστά το περιστατικό.
«Η κυβέρνηση εφησυχάζει τον ελληνικό λαό, ενώ πρόκειται για κλιμάκωση της προκλητικότητας των Τούρκων.
Η Τουρκία ετοιμάζει την 'τουρκοποίηση' του ανατολικού Αιγαίου, από την στιγμή που Έλληνες, ούτε ο κ. Καμμένος δεν μπόρεσε να πάει σε ελληνικά ύδατα.
Έχουν δεσμεύσει με NAVTEX όλο το Αιγαίο σχεδόν» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος εκτίμησε σχετικά με τα εκλογικά σενάρια ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά να εξαντλήσει την τετραετία και να κάνει εκλογές το 2019.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης