Τελευταία Νέα
Πολιτική

Gatestone: Ο Τσίπρας δίνει την ιθαγένεια στους πρόσφυγες για να… κερδίσει τις εκλογές

Gatestone: Ο Τσίπρας δίνει την ιθαγένεια στους πρόσφυγες για να… κερδίσει τις εκλογές
Η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας θα είναι πιο εύκολη από την απόκτηση άδειας αλιείας
Την άποψη ότι η πρόταση νόμου για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας «κρύβει» πολιτική σκοπιμότητα εκ μέρους της ελληνικές κυβέρνησης, εκφράζεται σε άρθρο γνώμης (το οποίο υπογράφει η κα Μαρία Πολυζωίδου) το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute.
Σύμφωνα με την αρθρογράφο «καθώς η Ελλάδα αγωνίζεται με την αυξανόμενη οικονομική παρακμή και την ενισχυμένη έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική ηγεσία, ο κυβερνητικός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να υιοθετεί μια στρατηγική για τη συγκέντρωση ψήφων από τους μετανάστες, επιταχύνοντας τη διαδικασία πολιτογράφησης τους.
Όπως αναφέρει ο ελληνικός Τύπος ο  υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης θέτει τις βάσεις για να μπορέσουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες να γίνουν Έλληνες πολίτες και να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.
Αν και η θητεία της κυβέρνησης ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2019, ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν μέχρι τα τέλη του 2018.
Μέχρι τώρα, οι υποψήφιοι για ελληνική ιθαγένεια έπρεπε να ελέγχονται από μια επιτροπή.
Βάσει του νέου συστήματος σύστημα, οι αιτούντες θα αποκτήσουν αυτόματα την ιθαγένεια αν απαντήσουν σωστά 20 από τις 30 ερωτήσεις που θα τους τεθούν.
 Επιπλέον, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει στους μετανάστες ηλικίας άνω των 65 ετών να αποκτήσουν ελληνικά δελτία ταυτότητας, χωρίς να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για την ελληνική γλώσσα.
Με άλλα λόγια, θα είναι ευκολότερο να αποκτηθεί ελληνική υπηκοότητα από μια ελληνική άδεια αλιείας.
Ως αποτέλεσμα, συνολικά 800.000 μετανάστες - σχεδόν το ένα δέκατο του εγγενούς ελληνικού πληθυσμού - σύντομα θα γίνουν Έλληνες πολίτες.
Μεταφερόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό θα ισοδυναμούσε με 32.000.000 νέους ψηφοφόρους.
Η ελάφρυνση των απαιτήσεων της ιθαγένειας μπορεί να γίνεται για πολιτικούς λόγους, αποτελεί, όμως, και μία κίνηση που είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή  πολυπολιτισμικότητα.
Ταυτόχρονα, όμως, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προέλευση των παράνομων μεταναστών στη χώρα,  πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την υποσαχάρια Αφρική και δεν φαίνεται να σέβονται την Ορθοδοξία και τον πολιτισμό του νεοελληνικού κράτους. Επίσης η κυβέρνηση δεν φαίνεται να εξετάζει τον κίνδυνο μεταξύ των μουσουλμάνων μεταναστών ή προσφύγων που θα «νομιμοποιηθούν» να υπάρχουν και τρομοκρατικά στοιχεία.
Εν τω μεταξύ, καθώς ο πληθυσμός των μεταναστών αυξάνεται, η Ελλάδα υφίσταται ταυτόχρονα το περίφημο brain-drain.
Τα τελευταία 8 χρόνια, για παράδειγμα, 500.000 ειδικευμένοι και μορφωμένοι νέοι εγκατέλειψαν τη χώρα και επέλεξαν να παραμείνουν στο εξωτερικό παρά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να συμβάλουν στην οικονομία, τον πολιτισμό και την κοινωνία εν γένει.
Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, εάν οι εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Ελλάδα, θα κέρδιζε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ.
 Είναι πιθανό για τον λόγο αυτό ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει τις προσπάθειές του, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.
Ας ελπίσουμε ότι ο ελιγμός της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μία τόσο βιαστική παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας θα αποτύχει.
Αν όχι, το μέλλον της Ελλάδας και άλλων χωρών όπου υπάρχουν εμφανείς προσπάθειες για υπονόμευση των δημοκρατικών θα μπορούσε να είναι επικίνδυνα ζοφερό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης