Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης: Εθνικές τραγωδίες κάθε φορά που οι εθνικιστές παίρνουν το πάνω χέρι

Κυρίτσης: Εθνικές τραγωδίες κάθε φορά που οι εθνικιστές παίρνουν το πάνω χέρι
Τα υπερπλεονάσματα θα οδηγήσουν σε αναδιανομή υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι κάθε φορά που οι εθνικιστές παίρνουν το πάνω χέρι, έχουμε εθνικές τραγωδίες διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης αναφερόμενος στα σημερινά συλλαλητήρια σε 24 πόλεις της χώρας για το Σκοπιανό.
«Σας θυμίζω το 1922, τη Χούντα και το ξεπούλημα της Κύπρου.
Όταν βλέπω διάφορους να τυλίγονται με τη σημαία φοβάμαι ήττες.
Κάθε φορά που βλέπω τέτοια πράγματα φοβάμαι γιατί η ιστορία είναι πικρή, ζωντανή και επικίνδυνη» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι «κεφαλαιώδους σημασία να λυθεί το ζήτημα γιατί στα βόρειά μας θέλουμε μια χώρα φιλική, και όχι άθυρμα άλλων δυνάμεων».
Ερωτηθείς για την πορεία της οικονομίας και τα όσα προβλέπονται για τα πλεονάσματα έως το 2022 ο κ.Κυρίτσης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, τονίζοντας ότι τα πράγματα «πάνε καλύτερα από ό,τι τα περίμενα εγώ τουλάχιστον».
«Ότι χώρος δημιουργείται από το μεγαλύτερο πλεόνασμα θα δοθεί σε κοινωνικές δαπάνες και αυτό λέγεται αναδιανομή και είναι καλό πράγμα» είπε ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος σχετικά με την πρόβλεψη για πλεόνασμα 5,19% το 2022, ανέφερε ότι «κάποιοι είχαν υπογράψει πλεόνασμα 5% επ΄ άπειρον».
«Είχαν υπογράψει 5% στο πρώτο Μνημόνιο, και 4,5% επ' άπειρον στο δεύτερο Μνημόνιο και εν πάσει περιπτώσει είναι πολύ καλύτερα από αυτό που υπογράψαμε εμείς» τόνισε ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι «μια αριστερή διακυβέρνηση όταν θα έχει τα χέρια της λυμένα θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα».
«Αυτό θα γίνει μετά το τέλος των Μνημονίων και με την πάροδο των επόμενων μηνών» ανέφερε ο κ.Κυρίτσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα της περικοπής των συντάξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης