Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δυναμιτίσει την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης

Δένδιας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δυναμιτίσει την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης
Είναι θέμα της Δικαιοσύνης να διερευνήσει τι στραβό έγινε στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου είπε ο κ.Δένδιας
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι έχει δυναμιτίσει την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας με αφορμή και την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.
«Είναι θέμα της Δικαιοσύνης, της επιθεώρησης των δικαστηρίων και των αρμόδιων αρχών της Δικαιοσύνης να διερευνήσουν τι στραβό έγινε γιατί είναι προφανές ότι κάτι στραβό έχει γίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Νομίζω ότι αυτό που έχει καταφέρει αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να δυναμιτίσει την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης, είτε με τις επιλογές της είτε με τις αναφορές της αναλόγως αν την βόλευαν ή δε τη βόλευαν.
Ο τρόπος αντιμετώπισης της Δικαιοσύνης από αυτή την κυβέρνηση δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις έναν ανεξάρτητο θεσμικό πυλώνα της Δημοκρατίας.
Αντιμετωπίζεται η Δικαιοσύνη ως εργαλείο στο πλαίσιο της κυβέρνησης και έτσι αξιολογείται, θετικά ή αρνητικά πώς τους βολεύει.
Με αυτό το πλαίσιο αντίληψης σοβαρή προσπάθεια για τη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να αναληφθεί» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στα όσα καταλογίζονται σε βάρος του κ.Δημητριάδη.
«Επί ΝΔ δεν φυλακίστηκε ο κ. Φλώρος και με βαρύτατη ποινή;
Αν είχε επιρροή ο κ. Δημητριάδης σε αυτό τον πολιτικό χώρο δεν την είχε;
Πότε αφέθηκε ελεύθερος;
Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δημητριάδης ευθύνεται επειδή αφέθηκε ελεύθερος;
Μερικά πράγματα υπερβαίνουν την κοινή λογική και οδηγούνται στο πλαίσιο της φαιδρότητας δηλαδή κατηγορείται ως διαπλεκόμενος αυτός που τον φυλάκισε και κατήγορός του είναι αυτός επί των ημερών του οποίου αφέθηκε ελεύθερος!» τόνισε ο κ.Δένδιας, ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο λάσπης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μετατρέψει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα σημείο στο οποίο ειδικοί καταπέλτες, διάφορα έντυπα θα ρίχνουν λάσπη κατά των πολιτικών τους αντιπάλων.
Είναι τεράστιο λάθος αυτό που κάνουν και για αυτούς και για το πολίτευμα και για τη χώρα.
Αυτό που πρέπει να κάνει η ΝΔ και το κάνει είναι να μην απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, να απαντήσει με λίγα και σταράτα λόγια και η υπόθεση Φλώρου ενδείκνυται.
Η προσπάθεια ενοχοποίησης της ΝΔ είναι φαιδρή αντί να απολογείται η κυβέρνηση γιατί επί των ημερών της τα θεσμικά όργανα λειτούργησαν κατά άθλιο τρόπο και επέτρεψαν πιθανότητα αποφυλάκισης ανθρώπους προσπαθούν να καταστήσουν ένοχη και τη ΝΔ.
Δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να οξύνουμε, η γελοιότητα είναι προφανής... συνήθως αυτός που ρίχνει τη λάσπη στο τέλος το μόνο που κερδίζει είναι να κάνει έναν ολόκληρο κύκλο η λάσπη και να του έρθει στα μούτρα.
Δεν πιστεύω στην οξύτητα, δεν πιστεύω στα μέτωπα, δεν πιστεύω στις μετωπικές αντιπαραθέσεις, πιστεύω στο διάλογο, στους χαμηλούς τόνους, στην άσκηση πειθούς σε μια τραυματισμένη και πονεμένη κοινωνία.
Ο τρόπος και ο δρόμος για την πολιτική ηγεμονία των ιδεών μας είναι ένας δρόμος πειθούς, χαμηλών τόνων και όχι λάσπης.
Ο πολιτικός μας συνομιλητής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, δεν βοηθούν καθόλου σε αυτό προσπαθούν να κατεβάσουν και εμάς στα πολιτικά τάρταρα της λασπομαχίας» υπογράμμισε ο κ.Δένδιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης