Τελευταία Νέα
Πολιτική

The Globalist: O Τσίπρας θαύμαζε τον Hugo Chavez - Τώρα είναι καλός φίλος της Ουάσιγκτον

The Globalist: O Τσίπρας θαύμαζε τον Hugo Chavez - Τώρα είναι καλός φίλος της Ουάσιγκτον
Σε δημοσίευμα του The Globalist σχολιάζει η αλλαγή του Αλέξη Τσίπρα, μετά τις εκλογές του 2015
Τη μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές του 2015 σχολιάζει ο αρθρογράφος του The Globalist σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Αλέξης Τσίπρας της Ελλάδας: Ένας σημαντικά σταθερός πολιτικός» και υπότιτλο «Αλέξης Τσίπρας θαύμαζε τον Hugo Chavez. 
Μετά έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας. 
Τώρα είναι καλός φίλος της Ουάσιγκτον».
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη ελληνική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών που είναι πρόθυμη να υψώσει το ανάστημα της στο Κρεμλίνο.
«Πως έγινε αυτό;
Το Ιανουάριο του 2015, ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Michael Casey περιέγραψε τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν "wannabe Chavez" ο οποίος θα έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία.
Αναμφίβολα, ο λόγος για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές είναι οι καταγγελίες του για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αλλά αυτός ήταν ο παλιός Τσίπρας.
Αρκετά σύντομα, ο νέος Τσίπρας αναδύθηκε.
Ξεφορτώθηκε τον αρχικό υπουργό Οικονομικών και δημαγωγό κατά των Βρυξελλών Γιάνη Βαρουφάκη και αποδέχθηκε το "realpolitik" της Ευρώπης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Συνειδητοποίησε δηλαδή ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν ήταν έτοιμες να παραδώσουν τα χρήματα των φορολογουμένων τους για να διασώσουν τους Έλληνες πολιτικούς.

Δεν είναι θαυμαστής του Putin πια

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν τολμηρός στην εξωτερική πολιτική, μην τηρώντας θετική στάση απέναντι στη Ρωσία και απελαύνοντας Ρώσους διπλωμάτες, λόγω ενδείξεων για υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Ο Τσίπρας έδειξε πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα από τον προκάτοχό του.
Ο Αντώνης Σαμαράς της Νέας Δημοκρατίας, ως νέος υπουργός Εξωτερικών το 1989, τάχθηκε κατά της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ ή το ΝΑΤΟ όπως και άλλες πρώην κομμουνιστικές δημοκρατίες (…)» επισημαίνεται στο δημοσίευμα ενώ ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι ο κ. Σαμαράς ήθελε να ενισχύσει τα ποσοστά του και γι' αυτό προτίμησε τον λαϊκισμό.
Στον αντίποδα, ομως, ο Αλέξης Τσίπρας -σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα- όχι μόνο αντιστάθηκε σε αυτή την πολιτική παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα και άλλων Ρώσων.
Πλέον η πΓΔΜ θα μετονομαστεί σε Βόρεια Μακεδονία και κατά συνέπεια μια γειτονική της χώρα γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή περιορίζεται τα σχέδια της Ρωσίας για πλήρη έλεγχο στα Βαλκάνια.

Ένας εξαιρετικός σύμμαχος

«Έχει περάσει πολύ καιρός που ο Αλέξης Τσίπρας από τότε που ταυτιζόταν με τον Hugo Chavez και αποκήρυττε την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του The Globalist.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι δύσκολο ο Αλέξης Τσίπρας να κερδίσει στις επόμενες εκλογές.
«Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όμως, ο Τσίπρας παραμένει ο πιο επιβλητικός και επιδέξιος πολιτικός στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα μικρό κόμμα.
Βασικά είναι "one man show" όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου που δημιούργησε και ηγήθηκε του ΠΑΣΟΚ και ήταν δύο φορές πρωθυπουργός στις δεκαετίες του 1980 και 1990, για 11 χρόνια συνολικά.
Όταν το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε, υποτέθηκε ότι οι Αριστεροί πολιτικοί τελείωσαν στην Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Αλίμονο, η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους και της οικονομίας του δεν έχει ακόμη συμβεί» καταλήγει το δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης