Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα (6/11) στις 18:00 η συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου στο Μαξίμου - Επί τάπητος η θρησκευτική ουδετερότητα

Σήμερα (6/11) στις 18:00 η συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου στο Μαξίμου - Επί τάπητος η θρησκευτική ουδετερότητα
Επί τάπητος θα βρεθούν οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης
Στο Μέγαρου Μαξίμου θα μεταβεί στις 18:00 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. 
Επί τάπητος θα βρεθούν οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης, με τον Αρχιεπίσκοπο να ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για την πρόταση που αφορά τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.
«Είναι μια ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολύ αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολύ προχειρότητα» δήλωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
«Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε «ο πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».
«Θρησκευτικά ουδέτερο είναι το κράτος της Γερμανίας.
Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία, και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος.
Είναι θρησκευτικά ουδέτερο κράτος, συνεργάζονται, βοηθάει την Εκκλησία άριστα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε «Θρησκευτικά ουδέτερο κράτος είναι και η Γαλλία αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις, δεν θ μου άρεσε», σημείωσε ο Ιερώνυμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης