Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Βασιλική Θάνου διεκδικεί φοροαπαλλαγή 25% - Θετική αναμένεται η απόφαση του Μισθοδικείου

Η Βασιλική Θάνου διεκδικεί φοροαπαλλαγή 25% - Θετική αναμένεται η απόφαση του Μισθοδικείου
Η προϊσταμένη στο νομικό γραφείο του Τσίπρα διεκδικεί φοροαπαλλαγή 25% του ακαθαρίστου εισοδήματος της για μια οικονομική χρήση (2011-2012)
Φοροαπαλλαγή 25% επί του ακαθάριστου εισοδήματος της διεκδικεί η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου.
Η σχετική αίτηση συζητήθηκε στο Μισθοδικείο, που -λόγω της πάγιας νομολογίας του στο θέμα αυτό- αναμένεται να εκδώσει θετική απόφαση για την κ. Θάνου.
Η αίτηση της Βασιλικής Θάνου στρέφεται κατά του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου, με την οποία ζητεί την ανάκληση του καταλογισμού φόρου εισοδήματος των αποδοχών της που της επιβλήθηκε κατά ποσοστό 25% επί του ακαθαρίστου συνολικού φόρου για ένα έτος.
Το ποσό που επωφελείται από την εν λόγω φοροαπαλλαγή δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.
Η Βασιλική Θάνου επικαλείται την υπ' αριθμ. 89/2013 απόφαση του Μισθοδικείου, που έχει κρίνει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η φοροαπαλλαγή αυτή, τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους δικαστές, έχει καταργηθεί, με μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση.
Το Μισθοδικείο επισημαίνει ότι το Σύνταγμα καθιερώνει ευθέως την αρχή της διακρίσεως των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), τις οποίες θεωρεί ισοδύναμες και ισότιμες και επαναλαμβάνει ότι οι αποδοχές των τριών αυτών εξουσιών, πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος και να έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση, ανεξάρτητα εάν αυτή είναι ιδιαίτερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης