Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκευόπουλος: Η Ελλάδα δεν έχει πάψει να είναι χρεωμένη – Μεγάλη ανακούφιση για το λαό η μη περικοπή των συντάξεων

Παρασκευόπουλος: Η Ελλάδα δεν έχει πάψει να είναι χρεωμένη – Μεγάλη ανακούφιση για το λαό η μη περικοπή των συντάξεων
Η ιστορία και το Σύνταγμα ζητούν μια συναινετική στάση από τα κόμματα υποστήριξε ο κ.Παρασκευόπουλος
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν έχει πάψει να είναι χρεωμένη αλλά έχει πλέον τη δυνατότητα  να επιλέγει εκείνη τον τρόπο, με τον οποίο θα νοικοκυρεύει τα δημοσιονομικά της διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παρασκευόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για μεγάλη ανακούφιση για τον ελληνικό λαό σχετικά με τη μη περικοπή των συντάξεων.
«Νομίζω ότι ανακουφίζεται όλη η Ελλάδα από το μέτρο.
Αυτό επιβεβαιώνει ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια με τον εξής τρόπο: η χώρα μας δεν έχει πάψει να είναι χρεωμένη.
Είναι χρεωμένη, οφείλει να αποδώσει το χρέος της και γι’ αυτό οφείλει να έχει τα χρήματα τα οποία χρειάζεται για να το αποδίδει.
Αυτό, όμως, το οποίο έχει γίνει με την έξοδο από τα μνημόνια, είναι ότι μπορεί μόνη της να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα νοικοκυρεύει τα δημοσιονομικά της, θα νοικοκυρεύει την οικονομία της για να αποπληρώνει τα χρέη της.
Και όταν αποδεικνύει ότι όντως είναι σε θέση να έχει μια οικονομία η οποία ανταποκρίνεται και στις διεθνείς υποχρεώσεις και στις εσωτερικές ανάγκες λειτουργίας της αγοράς και ανάπτυξης, ακόμη τότε βεβαίως μπορεί να έχει τη δική της πολιτική» τόνισε ο κ.Παρασκευόπουλος.
Ερωτηθείς για τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης ο κ.Παρασκευόπουλος, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής, τόνισε ότι «η ιστορία και το Σύνταγμα το ίδιο ζητούν μια συναινετική στάση από τα κόμματα».
«Από την ώρα που το Σύνταγμα είναι ένας χάρτης ο οποίος γίνεται προκειμένου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι είναι μια βουλευτική περίοδος, δεν γίνεται μόνο για 4 χρόνια, αλλά για να ισχύσει ει δυνατό εσαεί και εν πάση περιπτώσει αν χρειαστεί διόρθωση ας γίνει, αλλά σε βάθος χρόνου, αυτό προϋποθέτει ότι θα συναινέσουν όλοι γιατί σε βάθος χρόνου κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι και ποιος δεν θα είναι στην εξουσία και όλοι πρέπει το Σύνταγμα να το εφαρμόζουν πιστά.
Σε πολλές περιπτώσεις ξεκινούμε με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά όταν υπάρχει ένα καλό κλίμα στο τέλος κάπου καταλήγουμε» υποστήριξε ο κ.Παρασκευόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης