Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή η υπόθεση Πετσίτη – ΝΔ: Ποια ήταν η δουλειά του δίπλα στον Ν. Παππά; - Ανύπαρκτο θέμα λέει η κυβέρνηση

Στη Βουλή η υπόθεση Πετσίτη – ΝΔ: Ποια ήταν η δουλειά του δίπλα στον Ν. Παππά; - Ανύπαρκτο θέμα λέει η κυβέρνηση
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή
(upd) Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση Πετσίτη, την ώρα που το θέμα πηγαίνει στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου και θα δώσει εξηγήσεις τόσο η Αννα Ζαΐρη-Αρκουλή, επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος όσο και ο υπάλληλος της ίδια Αρχής που απομακρύνθηκε από την υπόθεση Μανώλη Πατσίτη και στη συνέχεια παραιτήθηκε.
Η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε σήμερα πως συναινεί να προσέλθει στη Βουλή και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κα. Ζαΐρη-Αρκουλή, αναφέροντας πως «επειδή είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μια απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και επειδή δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις γιατί αρρωσταίνουν  τις  συνειδήσεις  των ανθρώπων που τα ακούνε και επειδή είτε είναι σκάνδαλο είτε συμψηφισμός σκανδάλων  πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν όλα».
«Εγώ συναινώ στο να έρθει η κ. Ζαϊρη  όπως και να έρθει και ο υπάλληλος που παραιτήθηκε και έφυγε από την υπηρεσία» υποστήριξε η κα.Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία χαρακτήρισε fake  news τα δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα, γύρω από την υπόθεση Πετσίτη και γύρω από άλλες υποθέσεις, ζητώντας να συνταχθεί ειδική έκθεση από το ΕΣΡ.
Σημειώνεται πως η κλήση στην Επιτροπή της κας. Ζαΐρη-Αρκουλή ήταν απαίτηση της ΝΔ, μετά την επιστολή παραίτησης που έστειλε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο οποίος ερευνούσε τις υποθέσεις του Λαυρεντιάδη και τον ρόλο του Πετσίτη στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ.
Ο εν λόγω προϊστάμενος έχει καταγγείλει σε επιστολή του την επικεφαλής της Αρχής ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου, από την οποία στη συνέχεια παραιτήθηκε.

ΝΔ: Ποια ήταν η δουλειά του κ.Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά

Την υπόθεση διατηρεί ψηλά στην ατζέντα η ΝΔ, η οποία συνεχίζει να ρωτά για το ποιος ήταν ο ρόλος του κ.Πετσίτη.
«Για μία ακόμη φορά ο κ. Παππάς λέει ψέματα:
Στην αρχή μας είπε ότι ο κ. Πετσίτης δεν είχε καμία σχέση μαζί του μετά το 2015.
Χθες, ότι έφυγε το 2016, αναγνωρίζοντας ότι ήταν στο Μαξίμου έως το 2015.
Σήμερα αποκαλύπτεται ότι εκπροσωπούσε παράλληλα το γραφείο Αρτεμίου ήδη από το 2014.
Και όλα αυτά ενώ ο κ. Κιτσάκος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ομολογήσει ότι έχει δει τον κ. Πετσίτη στο Μαξίμου και μετά το 2016.
Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται: ποια ήταν η δουλειά του κ. Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά;» ρωτά ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Τζανακόπουλος: Ανύπαρκτο θέμα

Από την κυβέρνηση πάντως επιμένουν να κάνουν λόγο για ανύπαρκτο θέμα και για επιχείρηση αντιπερισπασμού από τη ΝΔ.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ανύπαρκτο θέμα που αναπαράγεται από αντισύριζα ιστότοπους και ενορχηστρώνεται από τη ΝΔ για πολιτικό αντιπερισπασμό μετά τις παραγγελίες διώξεων από τη Δικαιοσύνη για τα δάνεια των κομμάτων.
«Το θέμα του κ. Πετσίτη, είναι ένα θέμα ανύπαρκτο που αναπαράγεται από ιστότοπους οι οποίοι είναι αντισύριζα και ενορχηστρώνεται από τη ΝΔ για πολιτικό αντιπερισπασμό.
Έχει σχέση με την πολιτική εξέλιξη των διώξεων που ασκήθηκαν για τα 200 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα που πήρε η ΝΔ», ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του για την κωδικοποίηση.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη για την υπόθεση Πετσίτη, ο κ. Τζανακόπουλος την κατηγόρησε ότι δεν είχε να πει τίποτα για τα δάνεια του κόμματος της και έκανε λόγο για παλιό πολιτικό καθεστώς που έχει καταρρεύσει.
«Για αυτό η κα. Ζαχαράκη δεν απάντησε.
Είπε μόνο ότι η ΝΔ με σύνεση διαχειρίζεται τα οικονομικά της.
Λέει δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση με περισσό θράσος, ότι με τον ίδιο τρόπο σκοπεύει να διαχειριστεί και τα δημόσια οικονομικά της χώρας» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.
 
Κικίλιας: Μεσάζοντας του Μαξίμου με όποιον επιχειρηματία ήθελε δουλειές με την κυβέρνηση ο Πετσίτης

Μεσάζοντα του Μεγάρου Μαξίμου με όποιον επιχειρηματία ήθελε να κάνει «δουλειές» με την κυβέρνηση χαρακτήρισε τον Μ. Πετσίτη ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο χρόνος διακυβέρνησης Τσίπρα τελειώνει και ότι ανοίγουν στόματα.
«Το ηθικό πλεονέκτημα για το οποίο μιλούσε ο κ. Τσίπρας, έγινε ένοχη σιωπή και ψεύτικες δικαιολογίες.
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταλαβαίνει ότι υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα.
Φαίνεται ότι ο κ. Πετσίτης ήταν ο μεσάζοντας μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του οποιουδήποτε επιχειρηματία ήθελε να κάνει “δουλειές” με την κυβέρνηση.
Αυτό θα εξετάσει η κυπριακή και η ελληνική Δικαιοσύνη.
Όταν τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι υπάρχουν στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται, δεν πρέπει να το ψάξει η Δικαιοσύνη;
Ο κόσμος σκέφτεται ότι τον είχαν στην «αυλή» τους για να κάνει δουλειές» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κικίλιας, ο οποίος αποκάλεσε την κυβέρνηση τοξική για την ελληνική κοινωνία.
«Τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό στη διάρκεια του χρόνου.
Οι ένοχες σχέσεις έρχονται στο φως.
Ο χρόνος της διακυβέρνησης Τσίπρα τελειώνει και ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του και ανοίγουν στόματα.
Ο κ. Πετσίτης κατέληξε να είναι τοξικός για τον κ. Παππά.
Ο κ. Παππάς απομακρύνθηκε από το Μαξίμου γιατί είναι τοξικός για τον κ. Τσίπρα.
Και όλοι αυτοί είναι πλέον τοξικοί για την ελληνική κοινωνία» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης