Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δήμας (ΝΔ): Στόχος μας στις ευρωεκλογές μια καθαρή νίκη – Ανοιχτό να γίνουν μαζί και οι εθνικές εκλογές

Δήμας (ΝΔ): Στόχος μας στις ευρωεκλογές μια καθαρή νίκη – Ανοιχτό να γίνουν μαζί και οι εθνικές εκλογές
Η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από το ΔΝΤ θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2015 είπε ο κ.Δήμας
Την θέση ότι στόχος της ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι μια καθαρή νίκη διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Δήμας, τονίζοντας ότι είναι πιθανό να στηθούν μαζί και οι εθνικές εκλογές.
«Είμαστε πολύ περήφανοι για το ευρωψηφοδέλτιό μας.
Ο στόχος της ΝΔ είναι στις ευρωεκλογές να έχουμε μια καθαρή νίκη.
Την ίδια στιγμή όμως, εκτός από μια καθαρή νίκη θέλουμε ο κόσμος να αποδοκιμάσει και την πολιτική της κυβέρνησης» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Δήμας, ο οποίος τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει και τον χρόνο των εθνικών εκλογών.
«Σε μεγάλο βαθμό ναι.
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι θα χάσει στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ουσιαστικά αυτό το οποίο προσπαθεί να κάνει αυτή τη στιγμή είναι να διαχειριστεί καλύτερα την ήττα του.
Πράγματι, θα ήθελε να εξαντλήσει τη θητεία του, ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο παραμονής στην εξουσία.
Από εκεί και πέρα όμως αντιλαμβάνεται ότι αν η ήττα στις ευρωεκλογές είναι αρκετά μεγάλη, η περίοδος διακυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές θα είναι μη διαχειρίσιμη για τον ίδιο προσωπικά.
Άρα ναι, εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.
Έχει ακόμα όλα τα χαρτιά ανοιχτά.
Σε κάθε περίπτωση, είτε οι εκλογές γίνουν τον Μάιο, είτε γίνουν τον Οκτώβριο, ή ενδιάμεσα, εμείς ως ΝΔ είμαστε πανέτοιμοι, είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τόσο τις ευρωεκλογές, όσο και τις εθνικές εκλογές και να αλλάξει η χώρα κατεύθυνση» τόνισε ο κ.Δήμας.
Ερωτηθείς εάν είναι θετικό μήνυμα η προσπάθεια αποπληρωμής μέρους του δανείου του ΔΝΤ, ο κ. Δήμας είπε πως «πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από το ΔΝΤ θα έπρεπε να είχε γίνει το 2015».
«Ουσιαστικά αναφέρομαι στο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης Τσίπρα, τη σκληρή και περήφανη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη, η οποία μας οδήγησε στο τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο σε αυτή την κατάσταση όπου και υπερφορολογήθηκαν οι Έλληνες πολίτες και δανείστηκε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να διογκωθεί το δημόσιο χρέος.
Αν τέλος πάντων ξεφύγουμε από αυτή τη λογική και φτάσουμε στο 2019, ναι είναι ένα σημαντικό βήμα, ένα απαραίτητο βήμα, θα έπρεπε να έχει γίνει αρκετά νωρίτερα κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να είχαν αποκλιμακωθεί πολύ πιο γρήγορα οι αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου, να είχαμε βγει αρκετές περισσότερες φορές να δανειστούμε στις αγορές ειδικά με το δεκαετές ομόλογο, με αποτέλεσμα να είχαμε τη δυνατότητα να είχαμε αποπληρώσει το ΔΝΤ.
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ένα θετικό βήμα, υπάρχουν πολλά βήματα όμως για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης