Πολιτική

Λεβέντης: Η ανεξαρτητοποίηση Σαρίδη που θυμίζει την υπόθεση Συμπιλίδη

Λεβέντης: Η ανεξαρτητοποίηση Σαρίδη που θυμίζει την υπόθεση Συμπιλίδη
Νωρίτερα ο Γιάννης Σαρίδης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων
Στα περί σχεδίων εξόντωσης του ίδιου αλλά και του κόμματος επιμένει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη, θυμήθηκε και την υπόθεση Συμπιλίδη.
«Η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη φέρνει στο μυαλό μου την υπόθεση Συμπιλίδη. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος βουλευτής έγινε αποστάτης της παράταξης», δήλωσε ο κ. Λεβέντης στο ραδιόφωνο Real FM.
Αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαρίδη, δήλωσε πως τα τελευταία δυο χρόνια δεν συμμετείχε στις κομματικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Απρίλιο.
Όσον αφορά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, κατήγγειλε σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του ιδίου και της Ένωσης Κεντρώων.
Μάλιστα τόνισε ότι «συγκεκριμένα ΜΜΕ απέκλεισαν υποψήφιους Ευρωβουλευτές, αλλά και τον ίδιο, με αποτέλεσμα να μην περάσει το μήνυμα του κόμματος στο εκλογικό σώμα.
Αυτό που δεν έγινε πριν από λίγες μέρες στις Ευρωεκλογές θα γίνει τώρα στις εθνικές εκλογές, στρατευμένοι όλοι στον κοινό στόχο για την είσοδο του κόμματος στην νέα Βουλή».
Ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι η Ένωση Κεντρώων θα ξεπεράσει το κατώφλι του 3% και θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εθνικών εκλογών.
 
Η υπόθεση Συμπιλίδη

Η ΝΔ είχε σχηματίσει κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1990 με 151 βουλευτές, ενώ το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς είχε κερδίσει και μία επιπλέον έδρα στο εκλογοδικείο.
Μετά την αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση Κοσκωτά τον Ιανουάριο του 1992 και τις επαναληπτικές εκλογές της Β' Αθηνών τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, ο Μητσοτάκης βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας.
Τα προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας και η σύγκρουση της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ και τους συνδικαλιστές επέτειναν την εικόνα διάλυσης.
Στις 30 Ιουνίου 1993, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε πολιτικό σχήμα με την ονομασία «Πολιτική Άνοιξη» και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την άρση της εμπιστοσύνης των βουλευτών Ηλείας, Στέφανου Β. Στεφανόπουλου και Κιλκίς, Γιώργου Συμπιλίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης