Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Ηγετική μορφή ο Τσίπρας

Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Ηγετική μορφή ο Τσίπρας
Η μεγάλη πλειοψηφία που δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ τόνισε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια ηγετική μορφή που ήρθε για να μείνει.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Σταθάκης και ερωτηθείς αν το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αποτέλεσμα και της συμπεριφοράς και του ύφους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «τις εκλογές τις κρίνει πρωτίστως η οικονομία, η κοινωνική ατζέντα και οι ώριμες αλλαγές στο τομέα των δικαιωμάτων».
Ο κ.Σταθάκης εξαπέλυσε τα πυρά του στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας εξωπραγματική τη γαλάζια υπόσχεση για ανάπτυξη 4%.
«Εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα θα οδηγήσει τη χώρα σε δημοσιονομική εκτροπή καθώς προβλέπει 5 δισ. σε άμεσα μέτρα και 5 μεσοπρόθεσμα, άρα βγαίνει εκτός μεσοπρόθεσμου προγράμματος αφού δεν θα υπάρχει πλεόνασμα» είπε ο κ.Σταθάκης, αναφέροντας πως η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
«Οι επιλογές των προσώπων τυγχάνουν ευρείας συναίνεσης.
Το θέμα δεν θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης» υποστήριξε ο κ.Σταθάκης
Σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ.Σταθάκης είπε ότι η ΝΔ επανασυσπείρωσε σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόνισε ότι τα μικρότερα κόμματα που ήταν ταυτισμένα με τη μνημονιακή διακυβέρνηση κατέρρευσαν και αυτό, όπως είπε, ενισχύει το σύστημα σε πιο έντονα διπολικό.
Παράλληλα υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία που δεν ψήφισε τώρα ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχε ψηφίσει στις προηγούμενες, δεν πήγε στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και επομένως αυτή είναι η δυναμική πάνω στην οποία πρέπει να βασιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης