Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκατοντάδες δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν ελέγχουν την πλειοψηφία στα συμβούλιά τους - Μονόδρομος οι συνεργασίες

Εκατοντάδες δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν ελέγχουν την πλειοψηφία στα συμβούλιά τους - Μονόδρομος οι συνεργασίες
Λόγω του εκλογικού νόμου, όσοι κέρδισαν στον β΄γύρο αλλά είχαν τερματίσει χαμηλότερα στον α΄γύρο, δεν διαθέτουν την πλειοψηφία
Από τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης εξαρτώνται επτά περιφερειάρχες και εκατοντάδες δήμαρχοι σε όλη την επικράτεια, καθώς δεν ελέγχουν την πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.
Λόγω του εκλογικού νόμου, όσοι κέρδισαν στον β΄γύρο αλλά είχαν τερματίσει χαμηλότερα στον α΄γύρο, δεν διαθέτουν την πλειοψηφία.
Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ο δήμος Θεσσαλονίκης , καθώς ο νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας εκλέγει μόλις 7 δημοτικούς συμβούλους από τους 32 συνολικά.
Η παράταξη του Ν. Ταχιάου εκλέγει 11 δημοτικούς συμβούλους, ενώ από 7 συμβούλους εκλέγουν οι παρατάξεις του Γιώργου Ορφανού και της Κατερίνας Νοτοπούλου.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα σε εκατοντάδες δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων ο δήμος Αιγάλεω και Αγίας Παρασκευής.
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο νέος δήμαρχος  Χρήστος Μέτιος εξέλεξε 17 συμβούλους σε σύνολο 51 συμβούλων.
Την ίδια ώρα ο δεύτερος Χριστόδουλος Κοψίδης ελέγχει 16 περιφερειακούς συμβούλους.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η νέα περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου κέρδισε 12 έδρες, έναντι 9 εδρών του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου.
H συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων προκειμένου να προωθηθούν τα σημαντικά ζητήματα αποτελεί μονόδρομο, με την απλή αναλογική να «επιβάλει» τη συνενόηση προκειμένου να αποφευχθεί η εικόνα χάους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης