Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Η συζήτηση για τις εθνικές εκλογές να επικεντρωθεί στο πρόγραμμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθάκης: Η συζήτηση για τις εθνικές εκλογές να επικεντρωθεί στο πρόγραμμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων που αποστασιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατευθύνθηκε στη ΝΔ, αλλά σε κόμματα εκτός Βουλής ή επέλεξε την αποχή και το άκυρο
Την άποψη ότι η αντιπαράθεση πρέπει να επικεντρωθεί στο προγραμματικό λόγο για να είναι καθαρά τα διλήμματα των εκλογών εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
«Η συζήτηση για τις εθνικές εκλογές πρέπει και εύχομαι να επικεντρωθεί στο πρόγραμμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα, ώστε να δούμε αν η στρατηγική της ΝΔ για την ανεργία, την οποία η παρούσα κυβέρνηση μείωσε κατά 10 μονάδες, είναι βιώσιμη ή όχι.
Να δούμε αν η μείωση των φόρων που επικαλείται η ΝΔ είναι μια βιώσιμη στρατηγική ή θα φέρει δημοσιονομικό εκτροχιασμό σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μέχρι το 2022.
Και να δούμε ποιο ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο, αυτό της ΝΔ που έχει δύο πυλώνες ιδιωτικούς κι έναν δημόσιο ή το ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα διατηρήσει την ισορροπία που επιτεύχθηκε;» είπε μιλώντας στον ANT1.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων που αποστασιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατευθύνθηκε στη ΝΔ, αλλά σε κόμματα εκτός Βουλής ή επέλεξε την αποχή και το άκυρο.
«Η κρίση των πολιτών είναι σεβαστή και το μήνυμα πεντακάθαρο. Η ΝΔ πέτυχε μια πολύ ισχυρή συσπείρωση κι αυτό αποτυπώθηκε και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώθηκε έντονα στο θέμα της συσπείρωσης, αφού έχασε τον 1 στους 3 ψηφοφόρους από το 2015.
Ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύθηκε τα άλλα κόμματα -τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ ή το ΚΚΕ- και επέλεξε να μας ασκήσει την κριτική κατευθυνόμενος στο 20% που ψήφισε κόμματα εκτός Βουλής».
Σε ερώτηση για το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους που αποστασιοποιήθηκαν, ο υπουργός απάντησε: «Τρία πράγματα λέμε: Πρώτον, μην μπείτε στην περιπέτεια της ΝΔ. Μας έριξε στα βράχια και το 2012-2014 έκανε μια καταστροφική διαχείριση μνημονίου.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε πίσω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει σταθερότητα στην οικονομία και μια γραμμή ανάκαμψης της οικονομίας με ισχυρή κοινωνική δικαιοσύνη.
Αυτό είναι το βασικό.
Δεύτερον, το χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα συνεχίσει να είναι συντεταγμένη φορολογική ή άλλη ελάφρυνση και μια νέα ισορροπία ανάμεσα στο κοινωνικό και στο αναπτυξιακό στοιχείο.
Τρίτον, η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δέχθηκε πολλές επιθέσεις, εν πολλοίς τοξικές και κάποιες δικαιολογημένες, είναι στην ουσία μια διακυβέρνηση και με ήθος και με αξιοπιστία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης