Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ότι θα έφθαναν ΥΠΕΞ και ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν την Τουρκία πάει πολύ και ο φράχτης φιάσκο του Αιγαίου

Ότι θα έφθαναν ΥΠΕΞ και ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν την Τουρκία πάει πολύ και ο φράχτης φιάσκο του Αιγαίου
Στην λαθρομετανάστευση οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι έως τραγικές.
Η Ελλάδα εμφανίζεται – τουλάχιστον αυτό επικοινωνεί – ότι βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με την Τουρκία.
Μάλιστα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και για πόλεμο.
Και ενώ η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει γιγαντωθεί παραβιάζοντας κατάφορα το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, παραβιάζοντας τις συμφωνίες για την Λιβύη και ανακηρύσσοντας αποκλειστική οικονομική ζώνη με την Λιβύη εις βάρος των θαλάσσιων συνόρων των ελληνικών νησιών οι έλληνες ευρωβουλευτές – ειδικά της ΝΔ – δεν έχουν προβεί σε καμία μαζική αντίδραση για την τουρκική προκλητικότητα πέραν γενικόλογων αναφορών.
Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό όπου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής – πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής – Λαγός έσκισε όχι μια κλασσική σημαία αλλά μια φωτοτυπία σημαίας στο ευρωκοινοβούλιο που εικονιζόταν η Τουρκική σημαία.
Ένα μεμονωμένο περιστατικό που απέκτησε αξία δια των αντιδράσεων και όχι δια του γεγονότος.
Η Τουρκία γελοιοποιεί την Ελλάδα, παραβιάζοντας εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα, προκαλεί με την υφαλοκρηπίδα και την ύπαρξη ΑΟΖ σε νησιά, θέμα που έχει αντιμετωπιστεί από το 1981 από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Ενώ η Τουρκία είναι ο μόνιμος παραβάτης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, οι έλληνες ευρωβουλευτές έφεραν στο προσκήνιο ένα ασήμαντο θέμα επειδή ένας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής έσκισε μια φωτοτυπία σημαίας.
Ξεκίνησε ένας επικοινωνιακός πόλεμος αποκαλύπτοντας ότι περισσότερο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ανησυχούν για τους χρυσαυγίτες παρά για την Τουρκία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών με μια σχεδόν δουλική ανακοίνωση καταδίκασε το γεγονός για να μην ενοχληθεί η Τουρκία.
Η ερώτηση που εγείρεται είναι η εξής η Ελλάδα είναι σε ρήξη με την Τουρκία ή όλα αυτά είναι παραμύθια και μας κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη μας;

Ο πλωτός φράχτης φαρσοκωμωδία

Η Ελλάδα έχει 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής και η Ελλάδα αποφάσισε να πάρει ένα γενναίο, αποτελεσματικό και σίγουρα παγκόσμιας πρωτοτυπίας μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
Μετά την ανακοίνωση του μέτρου οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες αποφάσισαν να αλλάξουν τις ροές τους και θα στέλνουν τους πακιστανούς, Αφγανούς κ.α. μέσω Ιμαλάϊων, θα περνούν και από το Έβερεστ και εν συνεχεία θα έρχονται προς Ελλάδα.   
H Ελλάδα λοιπόν ετοιμάζει φράκτη για 2,7 χιλιόμετρα που ισοδυναμεί στο σύνολο της ακτογραμμής 0,02%.
Ο δε πλωτός φράκτης των 2,7 χιλιομέτρων είναι τέτοιας βαρύτητας και σοβαρότητας που έχει ύψος 50 εκατοστών, σίγουρα θα ίπτανται τα χελιδονόψαρα και τα δελφίνια ή ακόμη και οι σαρδέλες ή οι ζαργάνες και τα παραγκούντα.
Παρεμπιπτόντως άπαξ και θα στηθεί ο φράχτης ας απλώσουν και δίχτυα ώστε αφού θα είναι που θα είναι άχρηστος για τους λαθρομετανάστες αλλά τουλάχιστον με καλές ψαριές θα διοχετεύσουν τα ψάρια στην ιχθυόσκαλα.
Όταν η Ελλάδα μαστίζεται από τους λαθρομετανάστες και η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο πλωτός φράκτης 2,7 χιλιομέτρων μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί στην οικονομία αλλά στους άλλους τομείς οι επιδόσεις της είναι πολύ – πολύ φτωχιές.
Στην λαθρομετανάστευση οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι έως τραγικές.
Σοβαρές λύσεις έχουν δώσει οι Ούγγροι και ο Salvini στην Ιταλία αυτοί αντιμετώπισαν την λαθρομετανάστευση στην ουσία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης