Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ): Επιτελικά ανίκανη και ανέτοιμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τα έκανε μπάχαλο και στο προσφυγικό

Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ): Επιτελικά ανίκανη και ανέτοιμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τα έκανε μπάχαλο και στο προσφυγικό
Η κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ σωστή διάγνωση του ζητήματος για να το «θεραπεύσει», επί 7 μήνες συσκέπτεται είπε η κα.Γεροβασίλη
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος εξαπέλυσε η βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή και τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη.
«Η κυβέρνηση αποδείχτηκε «επιτελικά» ανίκανη και ανέτοιμη να κυβερνήσει, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι επειδή νομοθετεί στη Βουλή κυβερνάει κιόλας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Γεροβασίλη, η οποία κληθείσα να σχολιάσει τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Μυτιλήνη και τη Μόρια, είπε πως «η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό είναι πασιφανής».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τον καταυλισμό με 4.000 άτομα και σήμερα έχει 22 χιλιάδες που ζουν σε άθλιες συνθήκες, ήταν ζήτημα χρόνου να ξεσπάσουν επεισόδια.
Η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε κατασκευάσει ένα αφήγημα που έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοικτά τα σύνορα και η ΝΔ σαν κυβέρνηση θα τα κλείσει και έτσι θα λύνονταν το προσφυγικό.
Αυτό το αφήγημα το πίστεψαν κάποιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και τώρα διαμαρτύρονται.
Η κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ σωστή διάγνωση του ζητήματος για να μπορεί να το «θεραπεύσει», για 7 μήνες συσκέπτονταν και το πρόβλημα διογκωνόταν» ανέφερε η κα.Γεροβασίλη.
«Οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά είναι ταλαιπωρημένες και βεβαρημένες όλα αυτά τα χρόνια και οι δήμαρχοι λογικό είναι να εκφράζουν τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των πολιτών τους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ τα έκανε μπάχαλο και στο προσφυγικό, κατήργησε το υπουργείο Μετανάστευσης, που το επανίδρυσε πριν λίγο καιρό, έδιωξε τον Ιούλιο έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της ελληνικής αστυνομίας και πρόσφατα εξήγγειλε ότι ένα δίχτυ στη θάλασσα θα σταματήσει τις ροές.
Αυτά είναι γελοιότητες που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και ταυτόχρονα να διεθνοποιήσει το ζήτημα».
«Όσο υπάρχει πόλεμος στη Μέση Ανατολή το προσφυγικό δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε μόνοι μας» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφερόμενη στη δράση των ΜΚΟ υπογράμμισε πως «η μεγάλη πλειοψηφία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού».
«Για κάποιες λίγες υπάρχουν ερωτηματικά, ενώ σε κάθε περίπτωση όλες θα πρέπει να υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης