Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταμάτης (γγ Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας): Να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία

Σταμάτης (γγ Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας): Να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία
«Θα πρέπει οι διοικήσεις των γηροκομείων να είναι πολύ πιο αυστηρές με τους εργαζόμενους και να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας», τόνισε ο Γ. Σταμάτης
Στο ζήτημα ασφάλειας των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στους περίπου 300 οίκους ευγηρίας, όπου και διαβιούν περίπου 16.000 άτομα και απασχολούνται περίπου 5.800 εργαζόμενοι, έκανε αναφορά ο γενικός γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γ. Σταμάτης.
Ο κ. Σταμάτης μιλώντας  στο MEGA, σημείωσε ότι έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια μέχρι τέλος Αυγούστου με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου για την προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ προτού επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από άδεια.
Ο ίδιος, αφού ανέφερε ότι είναι δύσκολο να μην επικοινωνούν οι ηλικιωμένοι με τους συγγενείς τους, υπογράμμισε ότι «τώρα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί» και «θα πρέπει οι διοικήσεις των γηροκομείων να είναι πολύ πιο αυστηρές με τους εργαζόμενους και να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας».
Περαιτέρω, ο κ. Σταμάτης   ερωτηθείς για τα θέματα αρμοδιότητάς του, τόνισε ότι το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια.
Όπως ανέφερε, έχει μειωθεί οι αριθμός των αστέγων, ενώ γνωστοποίησε ότι στα σχέδια της Πολιτείας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους αστέγους που φιλοξενούνται στους ξενώνες να είναι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με στόχο να βοηθηθούν στην επανένταξή τους στην κοινωνία.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, πρέπει να συνδεθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με την εργασία και την διαρκή εκπαίδευση.
Κάνοντας  αναφορά στις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, παρατήρησε ότι το κομμάτι αυτό της κοινωνίας, στην πρώτη φάση της πανδημίας «τήρησε ευλαβικά» τα μέτρα προστασίας, ενώ αναφέρθηκε στο σχέδιο για δημιουργία πρότυπης κοινωνικής κατοικίας μετεγκατάστασης των Ρομά στον Δήμο Κατερίνης στη θέση Πέλεκα.
Τέλος, ο κ. Σταμάτης επεσήμανε ότι  δημιουργείται το εθνικό σχέδιο δράσης για ΑμΕΑ, λέγοντας μάλιστα ότι «για πρώτη φορά έχουμε εθνικό σχέδιο δράσης για ΑμΕΑ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης