Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η gay friendly ατζέντα του Αλέξη Πατέλη εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη

Η gay friendly ατζέντα του Αλέξη Πατέλη εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη
Το ίδιο το Μαξίμου αλλά και ο Πρωθυπουργός ως κοινωνικά φιλελεύθερος είναι θετικός στην προώθηση αυτών των ζητημάτων...
Άμεσες και πιο συχνές είναι οι παρεμβάσεις, πλέον, του οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη σε νομοσχέδια που ετοιμάζουν οι υπουργοί με τους υπηρεσιακούς τους.
Αυτό, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο στο Μαξίμου, είναι λογικό καθώς ο Αλεξ – όπως τον φωνάζουν οι περισσότεροι επιτελείς- λειτουργεί πλέον ως εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού, πόσο μάλλον τώρα που ο Πρωθυπουργός είναι απασχολημένος αρκετά με την ελληνοτουρκική κρίση.
Εσχάτως, ωστόσο, έχει καταπιαστεί αρκετά με δράσεις και πολιτικές που προβάλλουν την ισότητα των δύο φύλων καθώς και με θέματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν ταμπού στην Ελλάδα. Αυτό που έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο Αλέξης Πατέλης ασχολήθηκε προσωπικά και με ιδιαίτερη ζέση με διατάξεις οι οποίες έχουν να κάνουν με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και τα δικαιώματά τους.
Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού πέρασε νομοθετική διάταξη σε νομοσχέδιο- που θα κατατεθεί αργότερα τον Σεπτέμβριο -  στην οποία θα δίνεται η καθιερωμένη άδεια γάμου στο ζευγάρι που υπογράφει σύμφωνο συμβίωσης.
Μέχρι τώρα δινόταν διήμερη άδεια μόνο σε όσα ζευγάρια τελούσαν θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο. Αυτό είναι κάτι που πλέον ωφελεί πολύ τα ζευγάρια που υπογράφουν απλά σύμφωνο συμβίωσης. Και αυτοί που ως επί των πλείστων υπογράφουν σύμφωνα συμβίωσης είναι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Άλλη μία νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει το γραφείο του Αλέξη Πατέλη είναι η καθιέρωση άδειας πατρότητας 10 ημερών μετά την γέννηση του τέκνου από το ζευγάρι ή την υιοθεσία καθώς μέχρι τώρα υπήρχε νομικά μόνο η άδεια μητρότητας η οποία βέβαια μπορεί να φτάσει τις 10 εβδομάδες.
Πλέον, στην Ελλάδα μπορούν να υιοθετήσουν παιδί και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια άρα θεωρούνται ως οιoνεί ωφελούμενοι και αυτής της διάταξης.
Όπως λένε οι πηγές μας, τα αιτήματα που είχε λάβει ο κ. Πατέλης από την κοινότητα των ομοφυλόφιλων ήταν πολλά καθώς στη χώρα μας, πλέον, επιτρέπονται οι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων.
Άλλωστε, ο ίδιος είναι δηλωμένος ομοφυλόφιλος και, μάλιστα, έχει δώσει συνεντεύξεις σχετικά με το σύζυγό του τον οποίο γνωρίζει καλά και το Πρωθυπουργικό ζευγάρι.
Το ίδιο το Μαξίμου αλλά και ο Πρωθυπουργός ως κοινωνικά φιλελεύθερος είναι θετικός στην προώθηση αυτών των ζητημάτων από την κυβέρνηση και ο πιο κατάλληλος στο να προχωρήσει σε μία τέτοια ατζέντα είναι ο πιο στενός του συνεργάτης Αλέξης Πατέλης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης