Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Ο Τσίπρας έχει πολύ μέλλον, ακόμη και αν χάσει τις εκλογές

Τσακαλώτος: Ο Τσίπρας έχει πολύ μέλλον, ακόμη και αν χάσει τις εκλογές
«Ο Αλέξης Τσίπρας και να χάσει τις εκλογές έχει πολύ μέλλον»
Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Kontra Channel.
«Αν έπαιρνα ένα ευρώ για κάθε φορά που κάποια εφημερίδα ή κάποιο ραδιόφωνο έλεγε... θα πήγαινα στις Μπαχάμες για διακοπές.
Δεν θα πήγαινα μόνο στην Πρέβεζα και την Κίμωλο που πήγα φέτος» σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος για τα δημοσιεύματα κρίσης στη σχέση του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, «νομίζω όμως ότι το έχω πει πάρα πολλές φορές ότι με τον Αλέξη έχουμε μια σχέση πάει πολύ μακριά, έχω διαφωνήσει πάρα πολλές φορές, πολλές φορές είχε δίκιο αυτός και πήγα πίσω εγώ, πολλές φορές είχα δίκιο εγώ και με άκουσε αυτός, πως θα το περιμένατε να είναι διαφορετικά;» διερωτήθηκε ο πρώην «τσάρος» και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσατε να περιμένατε ότι δύο άνθρωποι που περάσαμε αυτά που περάσαμε με μνημόνια και αυτό το άγχος το καλοκαίρι του 2015 και μετά βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο κι όχι μόνο εμείς, όλη η διαπραγματευτική ομάδα και πάρα πολύς κόσμος, σε αυτό θα μπορούσε να μην υπάρχουν διαφορές;».
Την ίδια ώρα, ωστόσο, «εγώ το έχω πει και το έχω πει πάρα πολλές φορές: ότι ο Αλέξης και να χάσει τις εκλογές νομίζω έχει πολύ μέλλον μπροστά του.
Νομίζω ότι έχει και τη δυνατότητα να το αντιστρέψει και να μην χαθούν οι εκλογές και να κερδίσουμε, γιατί όπως είπαμε πριν, αλλάζει το κλίμα» εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος και διευκρίνισε πως «αλλά ένα πράγμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάρα πολλά νέα παιδιά».
«Νομίζω δεν θα κοιτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια δεκαετία τον Αλέξη για έναν που είναι μεγαλύτερος από τον Αλέξη.
Νομίζω θα κοιτάξει κάποιον στη γενιά του για να μην πω κάποιον πιο μικρό» περιέγραψε ο πρώην υπουργός και ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «το έχω πει πολλές φορές.
Δεν έχουμε δελφίνους»
Ταυτόχρονα, ο κ. Τσακαλώτος δεν έκρυψε ότι «εγώ θα ήθελα να είναι πιο δημοκρατικό το κόμμα, πιο συλλογικό.
Το έχω πει, δεν το κρύβω αυτό το πράγμα, αλλά να μην χάσουμε το δάσος από το δέντρο.
Σε σχέση με όλα τα κόμματα έχουμε συλλογικές λειτουργίες, ο Αλέξης πάρα πολλές φορές έχει πει από μόνος του ότι εγώ δεν θέλω αρχηγικό κόμμα, πάντα συγκαλεί και Κεντρικές Επιτροπές και Πολιτική Γραμματεία και Πολιτικό Συμβούλιο».
Απαντώντας, όμως, στις διαρροές για άρνηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί μορφές «συμπροεδρίας», ο πρώην υπουργός δήλωσε πως «εντάξει, δεν συμπροεδρεύει, αλλά είναι primus inter pares, ο πρώτος μεταξύ ίσων και ακούει και έρχεται στις συνελεύσεις και ξοδεύει και πολλές ώρες».
Ως προς τις ενστάσεις που κατά καιρούς έχει ο ίδιος διατυπώσει, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως «μπορεί εγώ να παραπονιέμαι ότι θέλω πολύ πιο δημοκρατικό το κόμμα, πολύ πιο συλλογικό – αυτό 20 χρόνια το λέω δεν το λέω τώρα με τον Αλέξη – το έλαγα και Αλαβάνο, το έλεγα και με τον Κωνσταντόπουλο, αλλά αυτά τα λέμε επειδή υπάρχει το πλαίσιο της Δημοκρατίας, της συνείδησης της συλλογικότητας και το θέλουμε να είναι καλύτερο», συνεχίζοντας πως «δεν είναι ότι αρχίζουμε από το μηδέν και θέλουμε να τα φτιάξουμε αυτά τα πράγματα».
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για γεύματά του «με επιχειρηματίες», ο κ. Τσακαλώτος κατέληξε πως «πραγματικά τι έχει ακουστεί και τι έχει ειπωθεί!
Το διαψεύδω.
Δεν έχω κάνει αυτές τις συναντήσεις.
Δεν νομίζω ότι έχω δει κανέναν επιχειρηματία, πόσο μάλλον για γεύμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης