Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρχισε η άτυπη μάχη διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ – Η Φώφη αμφισβητείται πλέον από όλους, ποιοι οι νέοι μνηστήρες και οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Άρχισε η άτυπη μάχη διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ – Η Φώφη αμφισβητείται πλέον από όλους, ποιοι οι νέοι μνηστήρες και οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό
Θεωρούν, αλλά δεν το λένε, ότι το ΚΙΝΑΛ τελείωσε και μοιραία σε λίγα χρόνια θα περάσει στην Ιστορία
Η κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ είναι εξαιρετικά έκρυθμη μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να διεκδικήσει το 2021 εκ νέου την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ.
Αυτή η απόφαση δημιούργησε ήδη τα πρώτα διαλυτικά φαινόμενα μέσα στο κόμμα και αρκετά στελέχη αρχίζουν να παίρνουν θέσεις μάχης – ακόμα και πρόσωπα που στήριξαν την κ. Γεννηματά.
Το μεγάλο πρόβλημα του ΚΙΝΑΛ δεν είναι μόνο ότι δεν μπορεί να πείσει με το πολιτικό του λόγο, τις θέσεις του και την κοινοβουλευτική του παρουσία.

Δημοσκόπηση που σοκάρει

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για χάρη του ΚΙΝΑΛ ένα στοιχείο σόκαρε τους επιτελικούς συνεργάτες της Φώφης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροή ψηφοφόρων αλλά δεν πηγαίνουν στο ΚΙΝΑΛ και προτιμάνε να στηρίξουν τον κεντρώο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την ίδια ώρα, στα γραφεία αρκετών στελεχών διαδραματίζονται ζυμώσεις για να υπάρξουν νέες υποψηφιότητες για την αρχηγία του κόμματος.

Οι μνηστήρες

Ένα από τα στελέχη αυτά, που θέλουν να βγουν μπροστά είναι ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος εκπροσωπεί την αστική κεντροαριστερά και τα τελευταία χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί πολιτικά στο Δήμο της Αθήνας.
Ο ίδιος θεωρεί ότι το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να γίνει και πάλι ΠΑΣΟΚ, καθώς το brand name είναι πιο ελκυστικό από του Κινήματος Αλλαγής.
Υποστηρίζει στο περιβάλλον του ότι τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει το ηθικό πλεονέκτημα να ηγείται την Κεντροαριστεράς, πρέπει να υπάρξει μία νέα ηγεσία που να συγκεντρώσει όλο αυτό το κόσμο.
Την ίδια άποψη, διατηρεί και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ανέφερε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είναι παρών στις εξελίξεις για το κόμμα.
Είχε αναμετρηθεί και παλαιότερα με την Φώφη Γεννηματά αλλά οι μηχανισμοί του κόμματος τον «είχαν καταπιεί». Ωστόσο, θεωρεί ότι η Φώφη πήρε την ευκαιρία της και δεν μπόρεσε να πείσει να επιστρέψει όλος αυτός ο κόσμος που δυσαρεστήθηκε από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλώσεις αμφισβήτησης έχει κάνει και ο Νίκος Παπανδρέου, μικρότερος αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου,  ο οποίος εκτός από την συγγραφική του ιδιότητα έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του χωρίς, όμως, ακόμα να εκδηλώσει τις προθέσεις του για το αν θα αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία.
Επειδή, ωστόσο, υπάρχει μία στενή επαφή με τον αδερφό του Γιώργο, είναι σίγουρο ότι η οποιαδήποτε κίνηση θα έχει συζητηθεί.

Γιώργος Παπανδρέου και Φώφη

Διότι, και ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι η Φώφη έκλεισε τον πολιτικό κύκλο και έδωσε ότι ήταν να δώσει, αλλά θεωρεί ότι το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέση που δεν ασπάζεται ούτε ο αδερφός του ούτε άλλα κραταιά στελέχη του κόμματος.
Την ίδια ώρα, ένας άλλος πόλος κινείται ευρύτερα μέσα στην Κεντροαριστερή παράταξη. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος είχε διαγραφεί από την Φώφη Γεννηματά, προσπαθεί μέσα από τον Κύκλο Ιδεών να συγκεντρώσει το «εκσυγχρονιστικό μεταρρυθμιστικό χώρο» που έχει προσχωρήσει στο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι ο μόνος πολιτικός που θα μπορούσε με αξιώσεις να σταματήσει το διαρκές φλερτ των εκσυγχρονιστών του Σημίτη με την ΝΔ του Κυριάκου.

Η Εύα Καιλή

Ωστόσο και ο ίδιος φαντάζει ένα φθαρμένο πολιτικό πρόσωπο, γι’ αυτό και υπάρχουν σκέψεις να βγει μπροστά η Εύα Καιλή, με την οποία υπάρχει στενή συνεργασία.
Η κ. Καιλή έχει αποκτήσει μία ευρωπαϊκή εμπειρία, έχει δημιουργήσει διεθνείς σχέσεις και ατζέντα αλλά είναι αμφίβολο αν μπορεί να διοικήσει ένα κόμμα με πολλές γνώμες και στρατηγικές.
Τέλος, στελέχη που μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει τις προθέσεις τους όπως ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μανιάτης, έχουν δεύτερες σκέψεις για την υπόθεση αρχηγία στο κόμμα.
Και αυτό διότι, πλέον οι πιέσεις που υπάρχουν από αριστερά και από δεξιά του κόμματος, μπορούν να το συρρικνώσουν περαιτέρω.
Η προοπτική της εξουσίας με την κυβέρνηση ή με την αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει πολλούς ενδοιασμούς και κάποιοι σκέφτονται την επόμενη κίνησή τους ως «ευκαιρία ζωής» να βγουν από την αφάνεια.
Θεωρούν, αλλά δεν το λένε, ότι το ΚΙΝΑΛ τελείωσε και μοιραία σε λίγα χρόνια θα περάσει στην Ιστορία.
Η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει γίνει ο νέος πόλος έλξης της Κεντροαριστεράς.
Γι’ αυτό, όπως μαθαίνουμε, τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ τις παρακολουθούν στενά και από το Μαξίμου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης