Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος για Novartis: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας

Βενιζέλος για Novartis: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας
Ο Βενιζέλος έκανε λόγο για μια μεγάλη «συνωμοσία» στην κατάθεση του στον Άρειο Πάγο
Για «συνωμοσία» μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, αμέσως μετά την κατάθεση που έδωσε σήμερα ενώπιον της Αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αρεοπαγίτης ερευνά τους χειρισμούς που έγιναν κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Βενιζέλος ο πρώτος μάρτυρας που ανοίγιε την αυλαία στην υπόθεση της Novartis

Ο κ. Βενιζέλος - που είναι ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει στον Άρειο Πάγο για την συγκεκριμένη υπόθεση και μάλιστα έχει καταθέσει και μήνυση - παρέμεινε στο γραφείο της Αρεοπαγίτου για τρεις περίπου ώρες. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του και θα συνεχίσει άλλη ημέρα.
Σε δήλωσή του μετά το πέρας της κατάθεσης του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι όπως έχω πει πολλές φορές συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου».
Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Ευ. Βενιζέλου είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis μαζί τα ονόματα εννέα ακόμη πολιτικών προσώπων. Κατόπιν όμως η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας κατά το μέρος που τον αφορούσε είχε τεθεί στο αρχείο, αφού δεν προέκυψε εναντίον του κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε καταθέσει στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη ως μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis. Η κλήτευση του κ. Βενιζέλου τότε ενώπιον των δυο αρεοπαγιτών αφορούσε την μήνυση που ο ίδιος είχε καταθέσει τον Φεβρουάριο του 2018 σε βάρος του ανώνυμου-προστατευόμενου μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος κατηγορούσε την τέως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για «προφητική γνώση της μετέπειτα δικογραφίας και ωμή αντιποίηση εισαγγελικών αρμοδιοτήτων», αφού ο Αλέξης Τσίπρας από τον Φεβρουάριο του 2017 είχε αναφερθεί σε λεπτομέρειες των καταθέσεων που έγιναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες εννέα μήνες μετά (οι καταθέσεις των ανώνυμων μαρτύρων ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2017).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης