Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζυμώσεις και έντονο παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ - Κατεβαίνει για αρχηγός ο Νίκος Παπανδρέου, Σημίτη - Βενιζέλο είδε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ζυμώσεις και έντονο παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ - Κατεβαίνει για αρχηγός ο Νίκος Παπανδρέου, Σημίτη - Βενιζέλο είδε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Συνάντηση Λοβέρδου με Σημίτη - Βενιζέλο... με στόχο την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Μεγάλες ζυμώσεις λαμβάνουν χώρα στο ΚΙΝΑΛ καθώς η κούρσα των εσωκομματικών εκλογών έχει ξεκινήσει για τα καλά για τα μεγαλόσχημα στελέχη.
Όπως μαθαίνουμε, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ξεκινήσει δυναμικά το μάζεμα συνεργατών και υποστηρικτών ανά την χώρα, αρχίζοντας που αλλού, από το προπύργιο του ΚΙΝΑΛ στην Κρήτη που παραμένουν ακόμα φανατικοί πασόκοι.

Μάλιστα, έχει μιλήσει με πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης και πρώην βουλευτές.
Ωστόσο, ο Ανδρέας Λοβέρδος υστερεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου εκεί διατηρεί στενή επαφή με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και την Χαρά Κεφαλίδου και έχει καλές σχέσεις με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Συνάντηση Λοβέρδου με Σημίτη - Βενιζέλο


Η είδηση που έχει το bankingnews.gr, όμως, είναι ότι έχει μιλήσει με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε να προχωρήσει και ότι τον στηρίζει.
Ακόμα, όμως, δεν γνωρίζουμε τι είδους στήριξη θα δώσει στον φίλο του Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και οι δύο διατηρούν την ίδια άποψη σχετικά με την πορεία που πρέπει να πάρει το ίδιο το κόμμα. Και οι δύο πιστεύουν ότι πρέπει να στραφούν στο χώρο του Κέντρου, ούτε πιο αριστερά ούτε πιο δεξιά. Δηλαδή στο χώρο που έχει κυριαρχήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επίσης, σύμφωνα με τις πηγές μας, έχει δει και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο οποίος κράτησε μία πιο ήπια στάση.
Άλλωστε, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εργάζονται αρκετοί στενοί του φίλοι και δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις τους με τον Πρωθυπουργό.
Ο Ανδρέας από την άλλη, θέλει να τραβήξει τον εκσυγχρονιστικό κόσμο ξανά πίσω στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο έφυγε χωρίς καμία άλλη διαφυγή απ’ όταν έφυγε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ήρθε στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.

Το πήρε απόφαση ο Νίκος Παπανδρέου

Όπως μαθαίνουμε, ωστόσο, υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ θα θέσει και ο υιός του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκος ο οποίος εδώ και καιρό ζυμώνεται με την ενεργή πολιτική ενασχόληση.
Η υποψηφιότητά του δημιουργεί νέους συσχετισμούς καθώς ο ίδιος έχει στενούς δεσμούς με πολλά στελέχη και όχι κατ’ ανάγκη παπανδρεικά.
Διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον αδερφό του Γιώργο και φαίνεται εκ πρώτης ότι έχει συζητήσει μαζί του για την κάθοδό του για την αρχηγία.
Το θέμα είναι, όμως, ποιους θα εκπροσωπήσει.
Την κεντρώα πλευρά και τους εκσυγχρονιστές (κεντροαριστερούς φιλελεύθερους),  την καθαρή κεντροαριστερά  ή το παλαιό ΠΑΣΟΚ που έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ;

Περιμένουν νέα ήττα Τσίπρα σε εκλογές για αντεπίθεση


Μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα ήθελε να παίξει ηγετικό ρόλο.
Το μειονέκτημά του είναι ότι έχει δοκιμαστεί και έχει μετρηθεί η δυναμική του.
Σε μία μάχη απέναντι στα μεγαθήρια δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.
Η Φώφη Γεννηματά παραμένει «αιχμάλωτη» στους μηχανισμούς που έχει η ίδια διατρανώσει, έχει μετρηθεί ότι μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει.
Σε μία ανοικτή μάχη ιδεών κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει.
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι εάν γίνουν εκλογές, θα χάσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να φύγει από το προσκήνιο.
Το στελεχιακό δυναμικό του και οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν δυνητικά – σε μία τέτοια εξέλιξη - να επαναπατριστούν στο ΠΑΣΟΚ.
Το σίγουρο είναι ότι την εσωκομματική μάχη στο ΚΙΝΑΛ την παρακολουθεί στενά και ο Πρωθυπουργός με τα στελέχη που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς επικράτηση πιο κεντροαριστερού στελέχους θα φέρει τη ΝΔ πιο κοντά σε ένα προνομιακό χώρο για εκείνη.
Αν επικρατήσει όμως ένα κεντρώο στέλεχος, αυτό θα τον ανησυχήσει…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης